Quantcast

Ką iš tiesų reiškia žodžiai pakvietimuose

Gavote pakvietimą į išsvajotą vakarėlį, tačiau suglumino jame nurodytas mįslingai skambantis aprangos kodas? O galbūt ruošdamiesi ilgai lauktai progai neturite su kuo pasitarti, ką verčiau vilkėti, o ką palikti pailsėti spintoje? Štai dažniausiai nurodomų aprangos kodų vertimai, kuriuos išmokus, nebeteks ilgai sukti galvos, kaip su apranga neprašauti pro šalį.

Itin puošni apranga

Tai vienas puošniausių aprangos reikalavimų, aukščiausią vietą ant pjedestalo užleidžiantis tik Lietuvoje faktiškai niekur nenurodomam White tie. Tradicinis Black tie – puošnus ir klasikinis, tačiau kartais kvietimuose galima išvysti ir kiek sušvelnintus šio aprangos kodo pavadinimus, pavyzdžiui, Black tie optional ar Creative black tie. Pastarieji suteikia šiek tiek daugiau laisvės eksperimentuoti renkantis spalvas, aprangos detales, suknelės ilgį.

Kur einant dažniausiai prašoma rengtis? Į vestuves, iškilmingas šventes, renginius su raudonuoju kilimu.

Tinkamiausia eilutė: puošni ilga suknelė, aukštakulniai, prabangūs juvelyriniai dirbiniai.

Kokteilis

Nelabai oficiali, tačiau vis dėlto nekasdienė apranga. Šis aprangos kodas nereikalauja puoštis prabangia juvelyrika ar būtinai apsilankyti pas profesionalų plaukų stilistą, tačiau vis dar nurodo rinktis drabužį, su kuriuo atrodysite kiek puošniau nei įprastai.

Kur einant dažniausiai prašoma rengtis? Į gimtadienių šventes, įvairius vakarėlius, įkurtuves.

Tinkamiausia eilutė: mėgstamos spalvos suknelė, kurios ilgis nuo mini iki vidutinio gali svyruoti pagal jūsų figūrą ir įprastą aprangos stilių, aukštakulniai bateliai, delninė. Beje, pasirinkimas kokteiliui, su kuriuo niekada neprašausite – maža juoda suknelė.

Šventiškas, puošnus

Šis aprangos reikalavimas gan panašus į kokteilio, tačiau dažnesnis švenčių laikotarpiu. Priklausomai nuo progos, galite puoštis raudonos spalvos ar su žėrinčiomis žvynelių, blizgučių detalėmis drabužiais.

Kur einant dažniausiai prašoma rengtis? Į Naujųjų metų, Kalėdų vakarėlius, prabangius naktinius klubus.

Tinkamiausia eilutė: neilga puošni suknelė ar prabangus kombinezonas, aukštakulniai, ryškios, puošnios detalės.

Verslo apranga 

Mažiausiai reikalavimų keliantis oficialus aprangos kodas, kurio dažnai prašoma laikytis darbovietėse, pavyzdžiui, jis dažnai nurodomas biuruose dirbantiems žmonėms. Nors apribojimai nėra itin griežti, stilius turėtų būti klasikinis – džinsai, sportiniai bateliai ir ryškiaspalvis megztinis čia tikrai netiks.

Progos: verslo pietūs, darbovietė, verslo susitikimai, darbovietės šventės.

Kas tinka? Tamsios, ramios spalvos kelnės ar sijonas, klasikinio stiliaus palaidinė ilgomis ar trijų ketvirčių rankovėmis, laiveliai ar bateliai ne itin aukštais pakulniais tiks įprastai darbo dienai. Tokioms progoms kaip svarbūs verslo susitikimai ar darbovietės šventėms verčiau rinktis pieštuko tipo sijoną ar tiesaus kirpimo kelnes, šilkinius marškinius, švarkelį ir klasikinius aukštakulnius batelius. Saugiausios spalvos – juodos ir baltos derinys. Galima puoštis neprovokuojamais juvelyriniais dirbiniais, pavyzdžiui, mažučiais auskarais su deimantinėmis akutėmis ar pakabučiu su perlu.


Šiame straipsnyje: aprangaaprangos kodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
O mano aprangos kodas pats paprasciausias - bridzai,marskineliai,slepetes ir prijuoste. Kalbu apie "namu seinininkes" aprangos koda. Ir galvos sukti nereikia ir visada "pasipuosusi".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių