Quantcast

Di­džiau­sios ma­kia­žo klai­dos ir patarimai, kaip jų išvengti

  • Teksto dydis:

Ma­kia­žas ne­re­tai ga­li tap­ti tik­ru iš­si­gel­bė­ji­mu dai­lio­sios ly­ties at­sto­vėms – jis pa­de­da pa­slėp­ti odos ne­to­bu­lu­mus, pa­ryš­ki­na gra­žiau­sius vei­do bruo­žus ir už­mas­kuo­ja pra­bė­gu­sių me­tų ar itin links­mai pra­leis­to va­ka­ro pėd­sa­kus.

De­ja, kar­tais sto­vė­da­mos prie veid­ro­džio per­si­sten­gia­me, ir re­zul­ta­tas ga­li bū­ti vi­sai ki­toks, ne­gu ti­kė­ta­si. Tad ką ver­tė­tų ži­no­ti, kad kos­me­ti­ka pa­dė­tų at­ro­dy­ti dar ža­viau, ir ko­kių klai­dų rei­kė­tų veng­ti, kad neat­ro­dy­tu­mė­te vul­ga­riai ar juo­kin­gai?

Ne­tin­ka­ma pud­ros spal­va

Tur­būt kiek­vie­na esa­me ma­čiu­si mer­gi­ną, ku­rios vei­do ma­kia­žo spal­va aki­vaiz­džiai ski­ria­si nuo kak­lo, ran­kų ir li­ku­sio kū­no. Pri­pa­žin­ki­te – toks vaiz­de­lis neat­ro­do nei ža­viai, nei es­te­tiš­kai – vei­do ma­kia­žas pa­pras­čiau­siai at­ro­do ne­pro­fesio­na­liai at­lik­tas. Tad pir­mo­ji ge­ro ma­kia­žo tai­syk­lė – pa­si­rink­ti tin­kamą ma­kia­žo pa­grin­dą. Ne­re­tai mo­te­rys ren­ka­si tam­ses­nę pud­rą, ne­gu joms iš tie­sų rei­kia, no­rė­da­mos at­ro­dy­ti ža­vin­gai įde­gu­sios. Ta­čiau šiam rei­ka­lui tik­rai pa­kaks ke­lis kartus brūkštelėti per skruos­tus bron­zan­tu. Be to, ver­tė­tų ne­pa­mirš­ti, kad svar­bus ne tik pud­ros tam­su­mas, bet ir jos at­spal­vis, ku­ris tu­rė­tų tik­ti prie na­tū­ra­lios odos spal­vos. Ne­tin­ka­mai jį pa­si­rin­ku­si ri­zi­kuo­ja­te, kad vei­das at­ro­dys ne­natū­ra­liai oran­ži­nis, gels­vas ar pilkš­vas. Dėl to, ieš­ko­da­mos tin­ka­mo ma­kia­žo pa­grin­do, ne­si­dro­vė­ki­te pa­pra­šy­ti pro­fe­sio­na­lų pa­gal­bosir ne­pa­mirš­ki­te prieš pirk­da­mos pud­rą ją iš­mė­gin­ti, ap­žiū­rė­ti die­nos švie­so­je – ap­švie­ti­mas par­duo­tu­vė­je ne­re­tai iš­krei­pia tik­rą­jį vaiz­dą.

Per ryš­kus kon­tū­ra­vi­mas

Vei­do kon­tū­ra­vi­mas švie­ses­nių ir tam­ses­nių at­spal­vių kont­ras­tais – pui­ki prie­mo­nė iš­ryš­kin­ti skruos­ti­kau­lius, su­siau­rin­ti no­sį, op­tiš­kai sumažinti vei­dą. Ta­čiau su šia tech­ni­ka ver­tė­tų bū­ti at­sar­gioms. Kon­tū­ruo­jant pa­dai­lin­tas vei­das nuotrau­ko­se at­ro­do tik­rai įspū­din­gai, ta­čiau rea­ly­bė­je, ypač die­nos švie­so­je, ga­li at­ro­dy­ti vul­ga­ro­kai, o tam­sūs dry­žiai ant skruos­ti­kau­lių la­biau pri­min­ti pasidažymą in­dė­nų ko­voms, o ne pro­fe­sio­na­lų grimą. Tad ruo­šian­tis į dar­bą, o ne į foto­se­si­ją ar nak­ti­nį klu­bą, ge­riau pa­si­rink­ti na­tū­ra­les­nį ma­kia­žą ir ne­pa­mirš­ti ati­džiai iš­skirs­ty­ti tam­ses­nę kon­tū­ra­vi­mo prie­mo­nę, kad spal­vos pe­rė­ji­mas į švie­ses­nę neat­ro­dy­tų dirb­ti­nis.

Ne­pa­si­rink­tas ryš­kiau­sias ak­cen­tas

Ma­kia­žo spe­cia­lis­tai nuo­la­t kar­to­ja, kad itin ryš­kaus akių ma­kia­žo ne­rei­kė­tų de­rin­ti su rėks­min­gos spal­vos lūp­da­žiu, ta­čiau ši ma­kia­žo klai­da – be­ne daž­niau­sia. Da­žan­tis, kaip ir ren­kan­tis ap­ran­gą, pa­tar­ti­na pa­si­rink­ti vie­ną ryš­kų ak­centą, ku­rį de­rin­si­te prie ra­mes­nių spal­vų ir sti­liaus dra­bu­žių. Tas pa­ts ga­lio­ja ir ma­kia­žui – jei nu­spren­dė­te tam­siu dū­mi­niu ma­kia­žu iš­ryš­kin­ti akis, lū­pas da­žy­ki­te ra­mes­ne, neut­ra­les­ne spal­va. Na, o jei­gu pa­si­rin­ko­te tam­siai vio­le­ti­nius ar ryš­kiai rau­do­nus lū­pų da­žus, pa­si­sten­ki­te ap­si­ri­bo­ti švel­nes­niais akių še­šė­liais ir tu­šu – sai­kin­gai pa­ryš­kinkite blaks­tie­nas. Jei ne­no­ri­te at­ro­dy­ti it su­si­ruo­šu­si į kar­na­va­lą ar ka­ba­re­tą, pri­si­min­ki­te, kad ma­žiau yra dau­giau.

Apt­ru­pė­jęs akių ma­kia­žas

Na­tū­ra­lu, kad die­nai baigiantis, iš ry­to pa­ryš­kin­tas vei­das ne­beat­ro­do taip pat ge­rai. Oda ne­re­tai ima bliz­gė­ti, lū­pų da­žai nu­si­va­lo, o blaks­tie­nų tu­šas ima tru­pė­ti. Pas­ta­ra­sis at­ve­jis at­ro­do itin ne­ma­lo­niai – tam­sūs tu­šo tru­pi­nė­liai paa­kiuo­se ar tu­šas, su­bė­gęs į akių kam­pu­čius, su­ku­ria la­bai nees­te­tiš­ką vaiz­dą. Tad ne­pa­mirš­ki­te kart­kar­tė­mis žvilg­te­lė­ti į veid­ro­dį ir pri­rei­kus ma­kia­žą pa­ko­re­guo­ti. Be to, to­kios bė­dos iš­veng­ti pui­kiai pa­dės pro­fe­sio­na­lių vi­za­žis­tų daž­nai nau­do­ja­ma prie­mo­nė – blaks­tie­nų tu­šo pa­grin­das. Jis ne tik leis blaks­tie­nų ma­kia­žui il­giau iš­lik­ti ne­prie­kaiš­tin­gam, bet ir su­teiks joms apim­ties bei paries­.

Būtina: ne­pa­mirš­ki­te kart­kar­tė­mis žvilg­te­lė­ti į veid­ro­dį ir pri­rei­kus ma­kia­žą pa­ko­re­guo­ti.

Parengta pagal troisfemmes.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių