Quantcast

Chna meistrė: kūno puošyba priklauso nuo metų laiko

Lietuvoje chna piešiniai nors ir populiarėja, bet vis dar išlieka labiau kaip pramoga. Tokie piešiniai turi senas tradicijas ir prasmę krašte, iš kurio yra kilę - Indijoje. Rytuose piešimo technika perduodama iš kartos į kartą, tai ne tik unikalus būdas pasipuošti, bet ir perduoti gerus linkėjimus.

„Be grožio, visa tai turi gilią prasmę. Rytuose, kalbant apie praktiškai visas rytų šalis: Indiją, Artimuosius Rytus, netgi Australiją, Afriką, visur piešiama, tik simbolika skiriasi. Rytuose piešiniuose užkoduojami geri palinkėjimai – kiekvienas lašelis, taškelis turi reikšmę, simboliką, būtent per piešinius tarsi palinkima meilės, sėkmės, klestėjimo. Tai yra ir apsauga nuo nužiūrėjimo. Grožis, aišku, yra antraeilis dalykas. Pas mus Vakaruose – tik grožis, o Rytuose – gilesnė prasmė“, – aiškina chna meistrė Aleksandra Gaušienė.

Indijoje šiais piešiniais puošiamos besilaukiančios mamos, vaikai, būsimos nuotakos. Piešiamos rankos, kojos, nėščiosioms – pilvas. Nuo 2004-ųjų piešianti A. Gaušienė sako sulaukianti nemažai norinčiųjų mokytis ir besidominčių simbolių reikšme.

Pasak chna meistrės, mūsų šalyje dėl klimato ši puošyba sezoniška: vasarą klientės pageidauja piešinių įvairesnėse kūno vietose, žiemą dažniau dabinamos rankos. Taip pat tai gera galimybė išbandyti piešinį prieš darantis tikrą tatuiruotę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

be skonio

be skonio  portretas
įkiši rankas į molį ar šūdą ir įsivaizduoji "mianą"

indusas

indusas portretas
kas cia per stilius "chuinja" ?

Anonimas

Anonimas portretas
koks adresas
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių