Quantcast

Treneris R.Žutautas: kovėsi visa komanda

Po pergalės 1:0 svečiuose prieš Čekijos futbolininkus Lietuvos rinktinės strategas Raimondas Žutautas pabrėžė, kad sėkmę lėmė žaidėjų susitelkimas.

„Komanda atidavė save šiai dvikovai šimtu procentų, žaidėjai įvykdė visus trenerių nurodymus. Jei taip bus ir toliau – rinksime dar daugiau taškų“, - sakė R.Žutautas.

„Prieš rungtynes gerai išanalizavome čekų žaidimą ir sugebėjome ne tik apsiginti, bet ir gerai kontratakuoti. Manau, kad galėjome įmušti ir daugiau įvarčių. Be abejo, vartininkas Žydrūnas Karčemarskas mus gelbėjo, tačiau pagyrų verti visi žaidėjai. Rungtyniavome tokia pačia sudėtimi kaip ir pirmose atrankos rungtynėse su škotais, todėl normalu, kad antrojo kėlinio antroje pusėje mūsiškiai buvo pavargę ir žaidė ne taip greitai. Buvo sunku, nes iki paskutinių akimirkų rezultatas buvo neaiškus, visko galėjo atsitikti. Čekijos rinktinėje išskirčiau Tomašą Rosickį ir kraštų gynėjus. Varžovų komanda žaidė gerai ir sukūrė daug progų, bet jiems nepasisekė jų išnaudoti“, - kalbėjo vyriausiasis treneris. 

„Trenerių sumanymu, turėjome sutelkti jėgas gynybai ir kontratakuoti. Tai darėme, pavyko įmušti įvartį. Galbūt čekai labiau jaudinosi, jiems buvo didesnis spaudimas. Dėl to mums buvo lengviau. Mes tikėjomės išsivežti bent tašką, o pagal galimybes – ir laimėti. Mums visada gerai sekasi atrankos ciklo pradžia. Vėliau šiek tiek atsipalaiduojame ir išbarstome taškų. Reikia nesureikšminti šios pergalės ir susikaupus galvoti apie būsimas kovas. Kaip parodė Škotijos rungtynės su Lichtenšteinu, visko gali atsitikti. Todėl reikia būti susitelkus ir neatsipalaiduoti“, - teigė rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius.

„Treneriai parinko tinkamą taktiką, nes su Čekija negalėjome žaisti atviro futbolo. Žaidėme nuo gynybos ir kontratakavome. Tai sekėsi neblogai, ypač pirmajame kėlinyje“, - pridūrė saugas Deividas Šemberas.

„Dvikovai atidavėme visas jėgas. Sužaidėme šimtu procentų. Savo įvarčio nesureikšminu, svarbiausia yra komanda. Kai ji žaidžia gerai, nesvarbu, kas muša įvarčius. Laimėjome visi. Vis dėlto trys taškai išvykoje – fantastiškas rezultatas. Ši pergalė pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis ateities rungtynėms“, - sakė puolėjas Darvydas Šernas.

„Lietuvos komanda žaidė labai gerai, matėme, kad futbolininkai vykdo visas trenerio užduotis. Jų žaidimas buvo labai gerai organizuotas, ypač gynyboje. Mes stengėmės daug atakuoti, tačiau mums nepasisekė. Antrajame kėlinyje išleidau du puolėjus, po to žaidėme trimis puolėjais, bet ir tai nepadėjo nieko pakeisti. Padarėme daug klaidų. Pagrindinis trūkumas – neišnaudotos progos įvarčiams, pirmiausia – neįmuštas 11 metrų baudinys, bet mūsų varžovai tikrai verti pergalės“, - po mačo mintimis dalijosi Čekijos rinktinės vyriausiasis treneris Michalas Bilekas.


Šiame straipsnyje: futbolasLietuvosrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių