Quantcast

Valstybinės šventės džiugina tautinės atributikos gamintojus

Gamintojai džiaugiasi tradiciškai prieš valstybines šventes atsigaunančia prekyba tautine atributika. Kai kurie gamintojai teigia, kad šiuo metu vien valstybinių vėliavų paklausa išauga kelis kartus.

Vėliavų kainos, pasak verslininkų, išlieka tos pačios – jų kilimas neprognozuojamas. Tačiau gaminiai, į kurių sudėtį įeina medvilnė, brangs, praneša LTV „Panorama“.

Vėliavų ir kitos valstybinės atributikos gamintojai prieš valstybines šventes smarkiai didina apsukas. Kai kurie gamintojai teigia, kad šiuo metu vien valstybinių vėliavų paklausa išauga kelis kartus, o bendri atributikos pardavimai pašoka maždaug penktadaliu.

Anot kai kurių gamintojų, vasario 16-ąją pardavimai ūgteli kukliau nei kovo 11-ąją. Tokia tendencija aiškinama tuo, kad neiškėlę vėliavų vasarį, žmonės po perspėjimų ar baudų, kurios pagal įstatymus svyruoja nuo 30 iki 60 litų, suskumba tautine atributiką papuošti namus prieš Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Rinkoje nusistovėjusios vėliavų kainos šiemet, pasak verslininkų, staigmenų nepateikė.

„Kainos pastaruoju metu, palyginus su prieškriziniu laiku, dvigubai nukritusios.Prieš šventes tikrai mes jų nekeliam ir po švenčių irgi nekeliam. Bent jau kol laikai atsigaus, kaina išliks tokia, kokia dabar yra“, – tikina įmonės „Advilis“ rinkodaros vadovas Rimantas Rupšys.

Šiuo metu valstybės vėliava, priklausomai nuo medžiagų kokybės, kainuoja apie 45–80 litų.

Gamintojai prognozuoja, kad prekyba tautine simbolika, suvenyrais ir apranga šiemet bus ypač aktyvi. Tikimasi, kad sunkmečiu ištuštėjusias verslininkų kišenes labiausiai papildys Lietuvoje vyksiantis krepšinio čempionatas.

Vertindami dabartinius suvenyrais ir tautiniais simboliais prekiaujančių parduotuvių tinklų paklausimus, gamintojai tikisi parduoti dvigubai daugiau gaminių. Kainos išaugsianti paklausa esą neturėtų įtakoti, tiesa, gaminiai į kurių sudėtį įeina medvilnė, brangs.

„Medvilnė rinkoje vidutiniškai brango apie 30 procentų, tai atitinkamai turėsim peržiūrėti kainas, bet tik šitos grupės gaminių, nes gaminiai gaminami nebūtinai iš medvilnės“, – teigia „Xpert Fashions“ direktorė Vaida Venckevičiūtė.

Anksčiau teisingumo ministras yra siūlęs panaikinti   gyventojams ir įmonėms prievolę švenčių dienomis kelti vėliavas prie (ant) pastatų, tačiau toks siūlymas nepriimtas. Verslininkai tikina, kad jei kada būtų panaikintos baudos ir pareiga kelti vėliavas, jų verslo ir gamybos apimčių tai neįtakotų.


Šiame straipsnyje: tautiškumasVasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Kokie esam bukagalviai ir begam balsuoti uz esamus ir busimus vagis. Ar nors vienas situ vagiu uzsimine apie ALGOS didinima, nors kainos kyla ir jus dunduliai tylite.Jo, suįžūlėję darbdaviai Lietuvoje save laiko vos ne dievais. Sugrobę valstybės turtą dabar nori vergų su universitetiniu išsilavinimu, kurie dirbtų už 800 ar 1000 litų. Tegul mažina savo apetitus ir žmonėms moka po 3000 ar 5000 litų, tada pakankamai bus ir savų darbininkų. Apskritai, visa dabartinė valdžios politika yra žmonių dusinimo politika, bedarbių gamybos politika, ūkio žlugdymo politika. Kuo mažesni atlyginimai, tuo mažiau surenkama ir mokesčių, prarandama savi žmonės, smunka gamyba. Ši besitęsianti valstybinė nihilistinė politika greitai prives visą valstybę prie absoliutaus bankoroto ir lietuvių tautos bei Lietuvos valstybės merdėjimo. Blogai, kai vyriausybė ir Seimo dauguma nesupranta elementarių dalykų, kad tik darbas, darbas ir dar kartą darbas bei tinkamas už jį atlyginimą gali sukurti vertę, BVP, valstybės pajamas ir tvirtą, savimi pasitikinčią, moralę visuomenę. Kai valstybė visą ūkį paleidžia į godžias oligarchų ir smulkiesnių ryklių rankas, ji pati tampa jų įkaitu, kurią tada gali paspirti eilinė laisvos rinkos propagandos bobelė. kiska tonka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių