Quantcast

Ūkio banko išduotų mokėjimo kortelių skaičius išaugo 20 proc.

Per devynis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2011 m., Ūkio banko išduotų mokėjimo kortelių skaičius išaugo daugiau nei 20 proc. iki 98,5 tūkst., didėjo  atliekamų operacijų kiekis bei apyvartos. Planuojama, kad Ūkio banko aktyviai vykdoma mokėjimo kortelių aptarnavimo tinklo plėtra skatins tolesnį šių rodiklių augimą.

Per šių metų sausį-rugsėjį atsiskaitymų Ūkio banko išleistomis mokėjimo kortelėmis apyvarta pasiekė 491,2 mln. Lt – palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2011 m., ji išaugo 26 proc. Anot Ūkio banko Mokėjimo kortelių departamento direktorės Jūratės Kajackienės, populiariausios išliko debetinės mokėjimo kortelės, kurių, Ūkio banko duomenimis, išduota daugiausiai.

„Suprasdami, jog mokėjimo kortelės yra saugi ir patogi alternatyva gryniesiems pinigams, žmonės vis dažniau renkasi galimybę tvarkyti savo finansus naudodamiesi mokėjimo kortelių teikiamais privalumais. O pastarųjų metų tendencijos bei bendros visų bankų pastangos leidžia tikėtis, kad ateityje žmonės dar aktyviau atsiskaitinės mokėjimo kortelėmis ir nesinaudos jomis vien kaip grynųjų pinigų išėmimo priemone“, - pastebi ji.

J. Kajackienės teigimu, Ūkio banko debetinių mokėjimo kortelių apyvarta, lyginant su analogišku ankstesnių metų laikotarpiu, išaugo 36 proc., sausį-rugsėjį ji siekė 357,8 mln. Kreditinių kortelių apyvartos augimas minimą laikotarpį buvo nuosaikesnis ir siekė apie 6 proc., o per devynis šių metų mėnesius kreditinėmis kortelėmis atliktų operacijų apyvarta siekė 133,4 mln. Lt.

„Kortelių naudojimo statistika rodo, jog klientai debetinėmis mokėjimo kortelėmis atsiskaito vis dažniau įsigydami tiek brangesnius, tiek smulkius pirkinius. Prekybininkai taip pat prie to labai prisideda – jie aktyviai diegia mokėjimo kortelių skaitytuvus ir taip sudaro savo klientams galimybę atsiskaityti už prekes bei paslaugas mokėjimo kortelėmis“, - sako Mokėjimo kortelių departamento direktorė.

Pasak jos, per devynis šių metų mėnesius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, Ūkio banko įvairioms prekybos ir paslaugų įmonėms įdiegtų mokėjimo kortelių skaitytuvų skaičius išaugo 70 proc. „Šią mūsų siūlomą paslaugą įvertina vis daugiau verslo klientų, tikimės, kad ir toliau sėkmingai plėsime šią veiklos sritį. Pagrindo augimui teikia ir kylanti mažmeninė prekyba“, - sako J. Kajackienė.

Dabar Ūkio banko klientai su banko mokėjimo kortele gali išsiimti grynųjų pinigų, o taip pat ir įmokėti pinigus į savo sąskaitą daugelyje „Perlo“ terminalų aptarnavimo vietų. Planuojama, kad jau artimiausiu metu ši paslauga Ūkio banko klientams bus pasiūlyta visuose „Perlo“ terminaluose, kurių yra 1800. Nuo šių metų pradžios banko klientai išsiimti arba įnešti grynuosius pinigus į savo Ūkio banko mokėjimo kortelės sąskaitą gali ir per 30 Lietuvos pašto skyrių.

Jau trečią dešimtmetį finansines paslaugas teikiančio Ūkio banko nuosavą klientų aptarnavimo tinklą sudaro daugiau kaip 60 padalinių visoje šalyje. Ūkio banko mokėjimo kortelės aptarnaujamos 260 bendrojo tinklo bankomatų (jungiančiame Ūkio banko, Danske, „Citadelė“, „Nordea“ ir Šiaulių banko bankomatus).


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių