Quantcast

Sukčių taikinyje - sąskaitų už šilumą bijantys gyventojai

Daugiabučių namų administratoriai ragina saugotis sukčių, atradusių naują būdą išvilioti pinigus iš gyventojų. Naudodamiesi didžiuosiuose miestuose prasidėjusiu šildymo sezonu, daugiabučiuose ėmė lankytis šilumos specialistais prisistatantys apgavikai, žadantys mažesnes sąskaitas.

Apie įtartinus asmenis pastatų prižiūrėtojams pranešė gyventojai. Pasak pranešimų, po daugiabučius namus vaikščiojantys asmenys įtikinėja galintys sureguliuoti šilumos punktą taip, kad šis tiektų mažiau šilumos energijos. Už šią paslaugą prašoma užmokesčio, tačiau pateikti sąskaitą ar kvitą tariami specialistai atsisako. Pranešimai apie tokius atvejus atkeliavo iš susirūpinusių kauniečių, Biržų gyventojų, neatmetama, kad su mėginimais sukčiauti susidurta ir kituose miestuose.

„Gyventojams būtina žinoti, kad šilumos punktą reguliuoti gali tik administratoriaus paskirta atestuota įmonė. Už šilumos sistemų prižiūrėtojų darbą gyventojai atsiskaito kiekvieną mėnesį apmokėdami administratorių siunčiamas sąskaitas, todėl nė kalbos negali būti apie jokį papildomų pinigų rinkimą pasibeldus tiesiai į duris. Tokių pasiūlymų sulaukę gyventojai turėtų kreiptis tiesiai į teisėsaugos institucijas", - perspėjo „City Service" vykdantysis direktorius Lietuvai Vytautas Turonis.

V.Turonis pabrėžė, kad sulaukus panašių įtartinų pasiūlymų gyventojams taip pat reikėtų reikalauti apsilankiusio asmens pažymėjimo, įsidėmėti vardą, pavardę, įmonę, kurios atstovu šis asmuo prisistato. Tai padėtų nustatyti apgaule pinigus renkančių asmenų tapatybę.

Patartina įsidėmėti, kad teisės aktai administratorius ir šilumos sistemų prižiūrėtojus pirmiausia įpareigoja daugiabučiuose užtikrinti kokybišką šildymą, atitinkantį nustatytas higienos normas. Tam prieštaraujantys pasiūlymai iš asmenų, prisistatančių šių įmonių arba energetikų atstovais, turėtų kelti pagrįstų abejonių.

„Akivaizdu, kad kažkas naudojasi nerimu, kurį pasėjo brangstanti šiluma. Raginame gyventojus nebūti patikliais - tai tėra mėginimas pasinaudoti baimėmis ir išvilioti pinigus", - sakė V.Turonis.

Pasak pastatų priežiūros kompanijos atstovo, toliau brangstant dujoms bei šilumos energijai gali atsirasti ir pasiūlymų išvis išjungti šilumos punktus bei kęsti šaltį, tačiau tai tikrai nepanaikins energetinės krizės keliamų problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių