Quantcast

Saulės jėgainių statytojai už elektrą gaus mažiau nei planavo

Pernai plėtros leidimus išsirūpinę saulės jėgainių statytojai už elektrą gautų gerokai mažiau nei planavo pradėdami projektą, rašo „Verslo žinios“.

Nors saulės energetikos plėtrą ribojančio įstatymo kūrėjai žadėjo, kad pradėjusių investuoti į saulės energijos projektus asmenų interesai nebus pažeisti, įstatyme atsirado nuostata, jog iš jėgainių elektra bus superkama tarifu, kuris galioja tuo metu, kai jėgainė jau pastatyta ir gavo gamybos leidimą.

„Kokiu tarifu iš saulės jėgainės bus superkama elektra, jos statytojas sužinos tik tada, kai jėgainę bus pasistatęs. Nežinodamas supirkimo kainos, statytojas ne tik turėtų ryžtis šimtatūkstantinėms investicijoms, bet dar iki kovo 15 dienos turės sumokėti garantiją - apie 15 tūkst., jei stato apie 30 kW galios jėgainę“, - sakė fotoelektros technologijų ir verslo asociacijos atstovas, bendrovės „Via Solis“ valdybos pirmininkas Rimvydas Karoblis.

Anot Audriaus Miknevičiaus, Saulės elektrinių savininkų asociacijos direktoriaus, tai reiškia, kad pradėję projektą jėgainės statytojai, kurie planavo investicijas ir skolinosi tikėdamiesi, kad elektra bus superkama po 1,44 lito už kilovatvalandę (Lt/ kWh), gaus geriausiu atveju šiems metams nustatytą 1,25 Lt/ kWh tarifą. Arba dar mažesnį, nes tarifą dabar numatoma koreguoti kas ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigraves

emigraves portretas
Padurino valdzia,dar atciras emigrantu

HA

HA portretas
Bet vis vien gaus ir gaus 10 metų.

Valys

Valys portretas
Su ta energetika, tai dėl gražaus vaizdo Saulės baterijos, o tikrovėje importas iš Rusijos. Kol dar mūsų VAE projektas galutinai neatmestas, tai rusas smarkiai kainos nekelia. O kada VAE bus negrįžtamai numarinta (pagal tautos valią), tai rusas ir užkels elektros kainą. Va tai tada Saulės baterijos nepasirodys per brangios.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių