Quantcast

R.Dargis: SGD terminalo statyboje galėtų dalyvauti privatus kapitalas

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statyboje galėtų dalyvauti ir privatus kapitalas, teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, atstovaujantis ir didžiausiai dujų vartotojai Lietuvoje - Jonavos azotinių trąšų gamybos įmonei „Achema“, kuri prieš 4 metus su tuometine socialdemokratų Vyriausybe nesėkmingai jau bandė dalyvauti SGD terminalo projekte.

„Aš manau, kad reikėtų grįžti ir bandyti kalbėtis kartu su privačiais investuotojais, nes tai užtikrintų iš esmės ir jų, ir valstybės interesus“, - trečiadienį po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo su įtakingiausios verslo organizacijos šalyje vadovais žurnalistams sakė vienos didžiausių statybos įmonių „Eika“ savininkas ir vadovas R. Dargis.

Jis teigė pritariantis kandidatės į ūkio ministres Birutės Vėsaitės pozicijai, esą padaryta klaida, jog SGD terminalo statyboje nedalyvauja bendrovė „Achema“.

„Aš manau, kad klaida yra padaryta, dėl to, kad jeigu vertintume paprasčiausius dalykus - “Achema„ išleido studijai dėl terminalo statybos 1 mln. su kapeikom litų, valstybė, berods, išleido 30 mln. litų“, - teigė R. Dargis.

Pasak jo, „Achemos“ skaičiavimais, terminalas turėjo kainuoti 600 mln. litų, tuo tarpu valstybės prognozuojama kaina - 2 mlrd. 400 mln. litų.Anot R.Dargio, vadinamoji 25 proc. taisyklė prieštarauja viešuosius interesus atitinkančių paslaugų ( VIAP) principui, jis vadina ją „nusižengimu“.

„Čia dar diskusijų objektas. Aišku, kad pačiam principui VIAP tikrai yra nusižengta. Dėl to, kad VIAP pradeda veikti, kai yra padaryti dalykai ir į atsiperkamumą yra įskaičiuoti jau veikiančio daikto. Išankstinius pinigų rinkimus daryt būsimiems dalykams jau pati normatyvinė bazė neleidžia. Čia yra tikrai nusižengimas“, - teigė konfederacijos vadovas.

Antradienį B.Vėsaitė Lietuvos pramonininkų konfederacijoje teigė apgailestaujanti, jog konservatoriai išardė SGD terminalo projektą, kuriame būtų dalyvavusi ir „Achemos“ bendrovė.

„Tenka apgailestauti, konservatoriai išardė dar Gedimino Kirkilo Vyriausybės pradėtą SGD projektą, kuriame 20 proc. turėjo “Achema„, kaip viena didžiausių gamtinių dujų vartotojų Lietuvoje. Šiandieną terminalas jau būtų veikęs, o Lietuva nebūtų priversta mokėti aukščiausių kainų ES už dujas“, - teigiama pramonininkams pristatytoje B.Vėsaitės prezentacijoje.


Šiame straipsnyje: SGD terminalasdujų terminalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

lolo

lolo portretas
kas trukdo is naujo viska perplanuoti? Juk konkrerciu statybos darbu net nepradeta !

p

p portretas
Labai tikiuosi, kad sie valstybes priesai ilgai nebus valdzioje. Jus sugebejimams griauti tai, kas naudinga Lietuvai, niekas negali neprilygti.

Protas-garbė-sąžinė

Protas-garbė-sąžinė portretas
Kai buvo leista savo noru baigti kadenciją dėl pastebimų valstybinių nusikaltimų, kad be kraujo praliejimo būtų galima tęsti normalią ekonominę veiklą, tai nepaisoma, o žengiama toliau link kraugeriškumo ir lupikavimo. Įmonės viena kitą atperka, ir tai daroma siekiant naudos, o ne privataus kapitalo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių