Quantcast

R. Kuodis kritikuoja siūlomas PVM lengvatas mėsai ir šildymui

Ekonomistas Raimondas Kuodis kritikuoja naujos valdžios siūlomas pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas mėsai ir šildymui.

Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas sako, kad lengvata mėsai kelia abejonių, nes ji nėra taikoma, pavyzdžiui, duonai.

„Paprastai rekomenduojama lengvatas taikyti produktams, kuriuos naudoja patys neturtingiausi gyventojai. Tai kruopos, kiti produktai, bet tikrai ne mėsa. Ar mėsos valgytojai nusipelno lengvatų, ar duonos?“, - pirmadienį Lietuvos banke vykusioje spaudos konferencijoje sakė R. Kuodis.

Anot jo, keistai skamba ir argumentai, kad daug lenkiškos mėsos patenka į Lietuvą - ji čia vis tiek turi būti apmokestinama PVM, kitu atveju tai jau yra šešėlinės ekonomikos problema.

Anot R. Kuodžio, reikėtų atsisakyti ir šildymo lengvatos, nes dabar lengvatą gauna ir didelius būstus turintys pasiturintys gyventojai: „Protingesnis sprendimas neturėti lengvatos, surinkti pinigus, o tada jau juos perskirstyti neturtingiausiems“.Seimo rinkimus laimėjusios Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius žadėjo siūlyti PVM lengvatą mėsai.

Finansų ministerija taip pat siūlo 2013 metais pratęsti PVM lengvatas šildymui (9 proc.) ir vaistams (5 proc.).Šiuo metu lengvatinis 9 proc. PVM galioja knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, o nuo kitų metų įsigalios ir 9 proc. tarifas keleivių vežimui, laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams bei 5 proc. tarifas - neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms.Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., kuris galioja nuo 2009 metų rudens.


Šiame straipsnyje: PVM lengvatosšildymasPVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

idijotų kraštas

idijotų kraštas portretas
Ponai ekonomistai,kokios atsiprašant lengvatos jei pats PVM mokestis yra neteisingas.PVM-tai mokestis imamas nuo papildomai sukurtos vertės.Leiskite paklausti kokią vertę atsiprašant sukuria pirkėjas kuris perka produktus su tuo žvėrišku PVM savo gyvybei palaikyti.Kokią atsiprašant vertę sukuria tokios paslaugos kurios yra apmokestinamos gyventojams kaip vandens,telekomunikacijų,šiukšlių išvežimo paslaugos?Lietuvoje reikia kalbėti ne apie PVM -o apie antkainius kurie yra nuleidžiami iš oro ant visko ant produktų ,paslaugų ir atsiprašant ant gyvenimo.:)

Pirmam

Pirmam portretas
Idijotiniai ekonomistai apsireiškia tik komentaruose.

Juokas

Juokas portretas
Nustato PVM šildymui, šiūkšlėms, maistui - paskui atseit duos lengvatas. Panaikinkit tą PVM ir nereikės jokių lengvatų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių