Quantcast

Prezidentė rado daug argumentų vetuoti alkoholio pardavimo laiką ilginantį įstatymą

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Nerijus Udrėnas sako, kad prezidentės sprendimą vetuoti alkoholio pardavimo laiką ilginantį įstatymą lėmė statistika, tyrimai ir asmeninės žmonių tragedijos.

Pasak šalies vadovės patarėjo, reikia pripažinti, kad ligšioliniai sprendimai - rinkos reguliavimas ir prekybos laiko reguliavimas - turėjo teigiamų socialinių pasekmių.

"Sumažėjo stiprių alkoholinių gėrimų vartojimas, sumažėja nelaimingų atsitikimų darbe, kelių eismo įvykių dėl neblaivių asmenų kaltės, ligų, susijusių su alkoholio vartojimu, skaičius - yra tikrai daug pakankamai aiškių statistinių rodiklių. Reikia suprasti, kad po kiekviena šita statistika yra gyvi žmonės, kad mes apsaugome šeimas nuo asmeninių tragedijų", - Žinių radijui antradienį kalbėjo N.Udrėnas.

Jis pasakojo, kad prezidentė gavo daug laiškų, prašančių vetuoti Seimo priimtą įstatymą.

"Yra ir statistiniai Pasaulio sveikatos organizacijos vertinimai, kurie pakankamai sudėtingais modeliais yra išanalizavę, kad alkoholio rinkos reguliavimo politika daug efektyviau sumažina vartojimą ir atitinkamai negalios metus ir mirtis, nei šviečiamoji politika", - dėstė prezidentės atstovas.

Pagal Seimo palaimintą įstatymą, nuo sausio 1-osios stipriaisiais gėrimais būtų galima prekiauti nuo 8 iki 24 valandos. Dabar tai daryti galima iki 22 valandos. Gyvenamuosiuose namuose esančiose parduotuvėse pagal šį įstatymą prekiauti alkoholiu būtų leista iki 22 valandos.


Šiame straipsnyje: alkoholisprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių