Quantcast

Premjeras pažadėjo dėl atominės elektrinės apsispręsti gegužę

Premjeras Algirdas Butkevičius žada, jog dėl naujos atominės elektrinės (AE) projekto Visagine ketinama apsispręsti gegužės viduryje.

Tai Vyriausybės vadovas pirmadienį pažadėjo užsienio šalių diplomatams, pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

„Bendras tikslas – padidinti energijos vartojimo efektyvumą. Vyriausybė peržiūrės Nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją, kruopščiai išanalizuos Visagino atominės elektrinės projektą ir 2013 metų gegužės viduryje, remdamasi išlaidų ir naudos analize, pateiks optimalų sprendimą“, - pranešime spaudai sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičius sausio pradžioje viešėdamas Latvijoje žadėjo partneriams balandžio pabaigoje pristatyti viziją dėl Lietuvos energetikos strategijos. Vėliau išplatintame pranešime spaudai A.Butkevičius teigė, kad „VAE projektas galėtų būti vystomas tik tokiu atveju, jei jis būtų regioninis“. Susitikimo išvakarėse premjeras teigė Latvijos kolegą informuosiantis, kad naujoji Lietuvos Vyriausybė dėl Visagino atominės elektrinės apsispręs iki kovo vidurio.

A.Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai yra kritikavę buvusios centro dešiniųjų Vyriausybės parengtą projektą, pagal kurį Baltijos šalių energetikos įmonės ir Japonijos kompanija „Hitachi“ naują 1350 megavatų atominę elektrinę pastatytų iki 2020-2022 metų.

Lietuvos gyventojai neišsakė paramos projektui per balsavimą referendume. Per patariamąjį referendumą, vykusį kartu su Seimo rinkimais spalio 14 dieną, už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš - 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc.

Paskutinį kartą memorandumą dėl atominės elektrinės Baltijos šalių premjerai pasirašė Vilniuje pernai metų rugsėjo 20 dieną. Tuomet Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovai nusprendė steigti tarpvyriausybinę darbo grupę, kuri koordinuotų aktualius projektui klausimus vyriausybių lygiu.

Pasirašytame pareiškime premjerai paragino energetikos bendroves - Visagino atominę elektrinę, „Eesti Energia“ ir „Latvenergo“, taip pat „Hitachi“ „baigti derybas dėl neišspręstų klausimų ir įsteigti projekto bendrovę, atsižvelgiant į nacionalinio referendumo Lietuvoje rezultatus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
butkeviciau o kaip del referendumo vykdymo? Juk tamstai ir Prezidentei buvo pasakyta NE .... gal tada liaudis gali irgi nesilaikyti istatymu? sakykim mitingu ir susirinkimu?

to

to portretas
runkeliai pasake ne, kad tuos pinigus statybai skirtus geriau skirtu praesti dykaduodiams

vaclovas

vaclovas  portretas
Jau senai reikejo apsisprst..tiksliau vygdyti tai ka pasake lietuvos zmones.,manau,kad bet kokia kaina vyniosit ta elektrine ,kad ji butu,nes tai dideli atkatai..,bet garantuoju,kad sekantys seimo rinkimai bus Jusu fiasko...Paskaiciuokit kie ko galima nuveikt su tokiais pinigais kurie pavers lietuva branduoliniu atlieku duobe.Atkatus imt rasite ir kitose nisose
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių