Quantcast

Medienos kainų augimą lėmė šalta žiema

Pirmuosius tris šių metų mėnesius medienos kainų indeksas ir toliau kilo ir pasiekė rekordines aukštumas per trylikos pastarųjų mėnesių laikotarpį.

"Šalta žiema ir atsigaunanti medienos pramonė Vakarų Europoje lėmė rinkos stabilumą ir Lietuvoje" , - teigė Privačių miškų savininkų asociacijos (PMSA) vadovas Rytis Kuliešis.

Vasario, kovo mėnesiais toliau augo eglės ir pušies rąstų paklausa bei kainos.

PMSA vadovas R. Kuliešis pastebėjo, kad vasarį ir kovą šilumos tiekimo įmonės jau buvo apsirūpinusios žaliava, todėl lapuočių medienos kainos išliko stabilios.

"Artėjant miškasodžiui ir vykstant polaidžiui, tikėtis bent kiek ženklesnio indekso augimo nevertėtų. Dėl šių priežasčių medienos kainų indeksas turėtų nebekilti", - teigė Aidas Pivoriūnas, viešosios įstaigos "Baltijos miškai ir mediena", kuri skelbia apvaliosios medienos rinkos mėnesinį indeksą (BMMI), vadovas.

PMSA duomenimis, šių metų kovą pušies rąstų kaina buvo 200 litų už kubinį metrą, o lygiai prieš metus - 170 litų, eglės kaina dabar - 200 litų už kubinį metrą, prieš metus - 165 litų, beržinių rastų - 210 litų už kubinį metrą, prieš metus 180 litų.

Medienos kainų indeksas skaičiuojamas nuo 2009 metų sausio.


Šiame straipsnyje: mediena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių