Quantcast

Kauniečiams jau grąžinta beveik 6 mln. litų mokesčių

Iki balandžio 15 dienos Kauno gyventojams grąžinta 5,8 milijonai litų mokesčių permokų. Iki pirmadienio Gyventojų pajamų mokesčio ir turto deklaracijas buvo pateikę beveik 51 tūkst. kauniečių.

„Didžioji jų dalis – 44, 5 tūkst. – pajamas deklaravo elektroniniu būdu“, – sakė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Pasak jos, šiemet pateikta beveik 8 proc. deklaracijų daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Deklaracijas šiemet reikia pateikti iki gegužės 2 dienos.

J. Stankienė pastebėjo, jog šiemet jaučiamas didesnis kauniečių noras patiems tinkamai užpildyti ir pateikti deklaracijas. „Atvykę į mokesčių inspekciją jie daugiau nei pernai naudojasi įrengtomis kompiuterinėmis vietomis. Deklaruoti padeda VMI darbuotojai“, – kalbėjo Mokestinių prievolių departamento direktorė.

Šiais metais, kaip ir anksčiau, kauniečiai deklaruoti pajamas ir turtą gali viešosios internetinės prieigos taškuose (VIPT), taip pat Kauno viešojoje bibliotekoje.

Balandžio 25 dieną bibliotekos kompiuterių klasėje organizuojami bendri bibliotekos ir Kauno AVMI deklaravimo mokymai gyventojams.

Už 2012 metus turto deklaracijas privalo pateikti valstybės ar savivaldybių įstaigų vadovai, jų pavaduotojai bei jų šeimų nariai; valstybės ar savivaldybių įstaigų padalinių vadovai, jų pavaduotojai ir jų šeimų nariai; strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių valstybės įmonių ir akcinių bendrovių bei nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovų pavaduotojai ir jų šeimų nariai; valstybės ar savivaldybių įmonių, kuriose valstybei ar savivaldybei priklausančios akcijos suteikia daugiau kaip 50 proc. balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, vadovų pavaduotojai ir jų šeimų nariai; Lietuvos Respublikos Vyriausybės siūlymu į pareigas priimti Europos komisijos nariai, Audito Rūmų nariai, Europos Sąjungos Teisingumo ir Bendrojo teismo nariai, Regionų komiteto nariai, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto nariai, teisminių ir kitokių tarptautinių institucijų pareigūnai ir jų šeimų nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių