Quantcast

„DnB Nor“ vadovas: Lietuva su krize susitvarkė puikiai

Trečią pagal valdomą turtą Lietuvos komercinį "DnB Nord" banką Lietuvoje valdančios Norvegijos finansinių paslaugų grupės "DnB Nor" vadovas Rune'as Bjerke'as sako, kad Lietuvos bankai pasimokė iš krizės, ir jų finansavimas veikiausiai nebebus toks dosnus.

"Lietuva tvarkosi labai gerai. Ji parodė gebėjimą labai greitai atsigauti po gilios recesijos. Tai, kas įvyko šioje šalyje, mums padarė įspūdį. Naudojamės proga ir toliau augti tiek smulkių, tiek stambių klientų aptarnavimo srityse", - po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi trečiadienį Vilniuje sakė R.Bjerke'as, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Pasak jo, bankų skolinimo apetitas vėl atsigauna, tačiau krizės pamokos esą išmoktos, ir finansavimas vyks gerokai atsargiau nei ekonomikos bumo metais.

"Visos investicijos, pagrįstos tvirtais verslo principais, bus laukiamos. Noriu pasakyti, kad prieš krizę turėjome labai, labai didelę pasiūlą. Ne tik iš bankų, bet ir iš investuotojų ir daugelio kitų institucijų. Manau, veikimas tarp to, ką matėme recesijos metu, ir to, ką matėme prieš pat krizės pradžią, yra gana išmintingas kelias", - sakė "DnB Nor" vadovas.

patarėjas Mykolas Majauskas po susitikimo sakė, esą norvegų bankininkai Lietuvoje mato puikias perspektyvas. Tačiau jis akcentavo iš bankų laukiantis ne tik finansavimo augimo, bet ir atsakingo požiūrio į ekonomiką.

"Pasidžiaugėme Norvegijos banko investicija Lietuvoje. Tai rodo jų tikėjimą galimybėmis ir potencialu Lietuvoje. Kalbėjome apie tolesnį bendradarbiavimą, taip pat kalbėjome apie potencialias norvegų bankų investicijas Lietuvoje. Taip pat - ir apie galimybes pritraukti kito verslo, kitų investicijų iš Norvegijos į Lietuvą", - delfi.lt sakė M.Majauskas.
Anot jo, "DnB Nor" vadovas minėjo, jog bankas yra pasirengęs palaikyti Lietuvos ekonomiką, skolinant tiek verslui, tiek gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuva su krize nesusitvarkė. Lietuvą didieji bankai puikiai sutvarkė A.Kubiliaus rankomis. Bedarbystė Lietuvoje yra tarp trijų didžiausių Europoje, vykstant epinio masto emigracijai. Lietuva užsiėmusi. Lietuva miršta.

progreso nemkatyti

progreso nemkatyti portretas
progresa galima buvo padaryti,bet kodel darbo birza samdomu darbuotuju nenukreipe i smulku versla juk savarankiskumas yra ekonomikos pamatai,o ne konvejarinei samdomi darbuotojai :)

PARDON

PARDON portretas
Bankai Lietuva patvarke Kirkilo rankytemis, o dabar tas pat kaip ir Latvijoje. Jeigu neisivesime euro bus tas pat kaip Baltarusijoje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių