Quantcast

Centrinio banko vadovas: Graikijos skolų restruktūrizavimas „nei būtinas, nei pageidautinas“

Graikijos skolų restruktūrizavimas nėra "nei būtinas, nei pageidautinas", pareiškė šalies centrinio banko vadovas, paraginęs paspartinti struktūrinių reformų įgyvendinimą, kad šalis galėtų vykdyti savo įsipareigojimus.

"Tokia galimybė nei būtina, nei pageidautina", - metinėje ataskaitoje apie Graikijos ekonomiką pareiškė šalies centrinio banko vadovas Georgios Provopoulos.

"Tai nėra būtina, nes mes galime pasiekti savo tikslus, jeigu teisingai įgyvendinsime politiką. Tai nėra pageidautina, nes turėtų pražūtingų pasekmių vyriausybės ir įmonių galimybėms skolintis tarptautinėse kredito rinkose", - pareiškė jis.

Centrinio banko vadovas, kuris yra ir Europos centrinio banko (ECB) valdančiosios tarybos narys, pažymėjo, kad recesijos alinama Graikijos ekonomika yra "kritinėje padėtyje", nes struktūrinių reformų įgyvendinimas, palyginti su sparčiu šalies skolų augimu, tebėra "lėtas".

Graikija planuoja iki 2015 metų sumažinti biudžeto išlaidas 26 mlrd. eurų ir parduoti turto už 50 mlrd. eurų, kad sumažintų biudžeto deficitą nuo šiemet numatomų 7,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) iki 1 proc. BVP.

Graikijos užsienio skola sudaro 340 mlrd. eurų, iš kurių maždaug 50 mlrd. eurų tenka Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) ir Europos Sąjungai (ES), kurie pernai suteikė šaliai skubią finansinę pagalbą, o dar 50 mlrd. eurų - Europos centriniam bankui (ECB).

Apie 20 proc. valstybės obligacijų valdo Graikijos bankai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių