Quantcast

Centralizuotą šildymą rinktųsi penktadalis šalies gyventojų

Maždaug kas trečias Lietuvos gyventojas, jei turėtų galimybę, rinktųsi šildymą kietu kuru - anglimis, malkomis, o centrinį šildymą pasirinktų penktadalis gyventojų, rodo BNS užsakymu tyrimų bendrovės "Rait" atlikta apklausa.

Apklausos duomenimis, šildymą kietu kuru rinktųsi 38 proc. gyventojų, 21 proc. - centralizuotą šildymą, 14 proc. - geoterminį šildymą, 13 proc. - šildymą dujomis, o 6 proc. gyventojų pasirinktų šildymą elektra. 5 proc. apklaustųjų negalėjo atsakyti į šį klausimą.

Centralizuotą šildymą dažniau rinktųsi 65-74 metų amžiaus gyventojai, apklaustieji su pradiniu, pagrindiniu, specialiuoju viduriniu arba aukštesniuoju išsilavinimu, miestelių (iki 30 tūkst. gyventojų) ir miestų (iki 180 tūkst.) gyventojai.

Gyventojai su specialiuoju viduriniu bei aukštesniuoju išsilavinimu, didmiesčių (daugiau kaip 180 tūkst. gyventoju) gyventojai dažniau minėjo, kad rinktųsi šildymą dujomis.

Asmenys su pradiniu, pagrindiniu, bendru viduriniu išsilavinimu, žemesnėmis pajamomis (iki 600 litų vienam šeimos nariui per mėnesį), kaimų gyventojai, darbininkai, ūkininkai, bedarbiai dažniau minėjo šildymą kietu kuru.

Jaunesni respondentai (25-34 metų), asmenys su aukštuoju išsilavinimu, su didžiausiomis pajamomis (daugiau nei 1,1 tūkst. litų vienam šeimos nariui per mėnesį), tarnautojai, specialistai dažniau minėjo geoterminį šildymą.

Moksleiviai, studentai dažniau nurodė, kad turėdami galimybę rinktųsi šildymą elektra.

Vasario 3-14 dienomis apklausta 1020 nuolatinių Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų amžiaus.


Šiame straipsnyje: šildymasšildymo kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

qaw

qaw portretas
Pažangiausias - centralizuotas šildymas, bet kai už jį norima nulupti ne tik kailį, bet ir odą, tada tenka ne iš gero gyvenimo rinktis kažką pigiau. Dėl tos priežasties senieji rajonai prarado savo buvusį gaivų aplinkos orą, sklaidosi tik smarvė iš kaminų.

....

.... portretas
Ir tas penktadalis yra pašalpų gavėjai, išlaikytiniai, pensininkai.

xi

xi portretas
centrinis syldimas buvo sukurtas tam ,jog butu pigiau sylditis,o cia kas gavosi sitais nekontroliuojamais laikais :)))))) daugiabuciam butu pigiau savo katelines tureti.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių