Quantcast

Butų ir namų prekybos sandorių šiemet užfiksuota daugiau

Butų ir namų prekybos sandorių kovo mėnesį, palyginti su pernai kovu, užfiksuota daugiau, rodo Registrų centro išankstiniai duomenys.

Nors augimas ir buvo minimalus, tačiau sandorių didėjimas skaičiuojamas trečią mėnesį iš eilės. Kiek daugiau sandorių fiksuojantys rinkos dalyviai kalba ir apie mažesnius kainų nuosmukio tempus, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

Išankstiniais Registrų centro duomenimis, šiemet pirmąjį ketvirtį buvo sudaryta 4285 butų ir individualių namų prekybos sandoriai, pernai tuo pačiu metu - 3888.

"2009-ųjų pirmąjį ketvirtį apskritai galima vadinti blogiausiu ketvirčiu bent per 5 paskutinius metus ir, tikėtina, tokių blogų rezultatų kaip pernai, net ir esant dabartinei krizei, daugiau nebebus", - teigė įmonės "Ober-Haus" Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

Tačiau, anot S.Vagonio, kol kas labai sunku pasakyti, ar tas didėjantis sandorių skaičius turės įtakos kainoms. Bendrovė dar neturi kovo kainų duomenų, bet per sausį ir vasarį kainos krito mažiau nei 3 procentais.

S.Vagonio teigimu, be tam tikrų rinkos atsigavimo ženklų, be didesnio žmonių susidomėjimo savo politiką kiek keičia ir bankai: "Dar prieš metus bankai kone įtikinėdavo nepirkti, siūlė padėti indėlį, o dabar matome paskolų reklamų".

Įmonės "DnB Nord" būstas" direktoriaus Gedimino Jankausko teigimu, nors kovo duomenys kol kas yra preliminarūs, jau dabar akivaizdu, kad kovo skaičiai buvo dar geresni už sausį-vasarį ir pirmo ketvirčio augimas, palyginti su tuo pačiu metu pernai, sudarys maždaug 20-25 procentus.


Šiame straipsnyje: NT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių