Quantcast

A. Butkevičius ir A. Gülas aptarė dvišalius ekonominius santykius

Šiandien ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Lietuvoje viešinčiu Turkijos prezidentu Abdullah Gülu bei jo vadovaujama delegacija. Susitikimo metu aptarti dvišaliai ekonominiai santykiai ir tolesnis bendradarbiavimas, taip pat kalbėta apie Turkijos derybas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES).

Vyriausybės vadovas pasveikino prezidentą A. Gülą, atvykusį į Lietuvos – Turkijos verslo forumą, ir pasidžiaugė, jog dvišalė prekyba atsigauna po krizės. Tikimasi, jog ekonominį bendradarbiavimą dar labiau paskatins pernai paskirtas Turkijos komercijos atašė Baltijos šalims.

Pokalbio metu premjeras pabrėžė, jog Lietuva ir Turkija turėtų daugiau bendradarbiauti ne tik prekybos, bet ir žemės ūkio srityje, keistis gerąja praktika ir patirtimi plėtojant kaimo turizmą, užsiimant žemdirbių tęstiniu profesiniu mokymu ir konsultavimu, specialistų kvalifikacijos tobulinimu.

Vyriausybės vadovas taip pat pasveikino šiandien vyksiančio Turkijos ir Lietuvos verslo forumo metu abiejų šalių susisiekimo ministrų pasirašytą memorandumą dėl bendradarbiavimo geležinkelių projekte „Vikingas“.

„Džiaugiamės, kad Turkija rodo iniciatyvą plėtoti geležinkelių transportą, tai suteikia pagrindo tikėtis, jog ateityje ji prisijungs prie „Vikingo“ projekto. Tarpusavio supratimo memorandumas – tai įrodantis žingsnis“, – linkėdamas sėkmės sakė ministras pirmininkas.

Turkijos prezidentas susitikime taip pat paprašė Lietuvos paramos derybose dėl šalies narystės ES bei parodos „Expo 2020“ organizavimo Izmire ir pažymėjo, jog turkai palaiko Lietuvą kandidatuojant į Tarptautinės ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nares. Premjero A. Butkevičiaus teigimu, Lietuva remia Turkiją derybose dėl narystės ES bei tęsiant vidaus reformas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių