Quantcast

Vengrija nebeleis užsieniečiams pirkti ariamos žemės

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas paskelbė planus priimti naują įstatymą, kuriuo užsieniečiams būtų uždrausta pirkti žemės ūkio paskirties žemę - tokiu metu, kai ekspertai perspėja apie būsimą maisto krizę dėl prasto derliaus Jungtinėse Valstijose ir kitose maistą eksportuojančiose šalyse.

Kai tik šis įstatymo projektas bus priimtas, užsieniečiai nebegalės nusipirkti ariamos žemės, šeštadienį per susitikimą su jaunaisiais ūkininkais sakė V.Orbanas, kuris pridūrė, kad panašios taisyklės yra taikomos ir tokiose šalyse kaip Prancūzija ar Austrija.

„Baigta, daugiau nebe, - sakė V.Orbanas. - Tie iš Vakarų turėtų nuvykti į Austriją ir pabandyti nusipirkti žemės, jie ir ten negalės nusipirkti nė kvadratinio metro“, - sakė jis.

Ceglėde, esančiame 65 km į pietus Budapešto, sakydamas kalbą Vengrijos ūkininkų asociacijos jaunimo skyriui, V.Orbanas pažymėjo, kad bus sukurtas modernus žemės ūkio sektorius, galiausiai užbaigsiantis socialistinio žemės ūkio erą.

„2013-ieji atneš pokyčius į Vengrijos žemės ūkį, tokius, kokių nebuvo 50-100 metų“, - sakė jis.

Pasak V.Orbano, šiuo įstatymo projektu, kuris jau yra pateiktas parlamentui, ariama žemė bus ginama nuo spekuliantų ir bankininkų, be to, bus sudarytos palankesnės sąlygos smulkiems ir vidutiniams, o ne stambiesiems žemės savininkams.

Įstatymu taip pat bus atgauta „žemė, pavogta per įtartinas žemės pirkimo sutartis“, sakė premjeras ir pridūrė, kad įtartinos sutartys bus išnagrinėtos ir galbūt anuliuotos.


Šiame straipsnyje: žemės sklypaspirkimasžemės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių