Quantcast

Putinas prisipažino esąs slapta krikštytas sovietmečiu

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas atskleidė savo paslaptis - apie krikštijimą, vaikystę ir ypatingus jausmus Išganytojo Atsimainymo katedrai Peterburge.

„Man ši katedra ypatinga, mane čia pakrikštijo, praėjus apie pusantro mėnesio nuo gimimo“, - pasakė jis žurnalistams šeštadienį Peterburge po kalėdinių pamaldų Išganytojo Atsimainymo katedroje.

„Mama pasakodavo, kad kartu su kaimyne atnešusios mane krikštyti, o tėvas buvo SSKP narys, toks nuoseklus ir griežtas žmogus. Jos tai padarė slapta nuo jo, bent manyta, jog slapta“, - sakė V.Putinas.

Pasak motinos, pažymėjo premjeras, šventikas pasakęs, jog tą dieną garbinamas arkangelas Michailas (Mykolas) ir jo pateis vardas Michailas, todėl pasiūlė suteikti tokį vardą ir kūdikiui. „Bet mama pasakė jau užregistravusi Vladimiru“, - pridūrė V.Putinas.

Šventikas sutiko ir parodė cerkvėje esančią Vladimiro ikoną.

Jis dar pažymėjo, jog jo mamos ir tėvo laidotuvių apeigos vyko šioje katedroje.

V.Putinas sovietmečiu tarnavo slaptojoje saugumo tarnyboje (KGB), kurioje buvo nepritariamai žiūrima į religinį tikėjimą, bet tapęs politiku jis atvirai rodo esąs tikintis ir dažnai susitinka su Bažnyčios pareigūnais.

Ortodoksų Kalėdų pamaldose naktį iš sausio 6-osios į 7-ąją buvo abu Rusijos valdžios tandemo nariai - V.Putinas ir prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

V.Putinas, kuris tikisi per rinkimus kovo mėnesį laimėti trečiąją Rusijos prezidento kadenciją, dalyvavo pamaldose Sankt Peterburgo katedroje; per televiziją jis rodytas pirmojoje tikinčiųjų eilėje.

Kristaus Gimimo šventės proga V.Putinas palinkėjo Rusijos liaudžiai laimės ir sveikatos.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

KGBisto

KGBisto portretas
nauji triukai.

FST

FST portretas
eilinis piaras

Politikierius

Politikierius portretas
Ura tovarišči, svarbiausia jums ivanuškos, kad tvirtas kumštis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių