Quantcast

Prancūzija pasirengusi palengvinti vizų režimą su Rusija

Rusija pasirengusi supaprastinti ilgalaikių vizų Rusijos piliečiams atnaujinimą, pareiškė Prancūzijos ministras pirmininkas Francois Fillonas (Fransua Fijonas).

"Mes pasirengę priimti kai kuriuos sprendimus, kurie leistų automatiškai atnaujinti ilgalaikes vizas", - pranešė F.Fillonas spaudos konferencijoje pasibaigus Rusijos ir Prancūzijos komisijos dėl dvišalio bendradarbiavimo posėdžiui.

Savo ruožtu Rusijos premjeras Vladimiras Putinas sakė: "Iškėlėme vizų klausimą. Suprantame mūsų partnerių tam tikrą susirūpinimą dėl organizuoto nusikalstamumo, puikiai suprantame, kad kriminaliniai elementai sprendžia savo problemas nepaisydami, yra vizų režimas ar jo nėra".

"Jie žino savo uždavinius ir spjauna į mūsų taisykles. Tačiau, kai kalbame apie piliečių bendravimą, tai, žinoma, turime siekti, kad būtų realizuoti pono ministro pirmininko planai, o jis ką tik pasakė, aš užsirašiau: "Mes kuriame bendrą Europos erdvę. tačiau kokia gali būti bendra Europos erdvė su vizų ribojimais, todėl manau, kad šia kryptimi judėsime", - pažymėjo V.Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių