Quantcast

Paryžiuje – konferencija dėl paramos Afganistanui

Šiandien Paryžiuje rengiama Tarptautinė konferencija dėl paramos Afganistanui. Prancūzijos sostinėje susitinkantys Afganistano vyriausybės ir tarptautinių donorų atstovai ketina peržiūrėti 2006 metais priimtų abipusių įsipareigojimų vystymo srityje (Afganistano kompakto) vykdymą. Taip pat ketinama paskelbti apie 5 metų trukmės Afganistano nacionalinės vystymo strategijos įgyvendinimo pradžią ir apie finansinius donorų įnašus šiai strategijai įgyvendinti.

Konferencijoje dalyviausiantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas sieks atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į tolygų tarptautinių donorų paramos paskirstymą visų Afganistano provincijų vystymui ir į infrastruktūros projektų Goro provincijoje svarbą jos saugumui ir stabilumui užtikrinti.

Lietuva vadovauja Provincijos atkūrimo grupei Gore ir skiria šiai izoliuotai provincijai beveik pusę Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšų. Iš jų finansuojami projektai sveikatos, švietimo, gero valdymo, infrastruktūros ir kultūros paveldo apsaugos srityse.

 

„Scanpix" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių