Quantcast

Kaltinimai „WikiLeaks“ įkūrėjui nėra „politiškai motyvuoti“

Švedų prokurorė, tirianti "WikiLeaks" įkūrėjui Julianui Assange'ui iškeltą bylą dėl išprievartavimo, atmetė sekmadienį vieno iš jo advokatų išsakytą nuomonę, kad jam mesti kaltinimai gali būti politiškai motyvuoti.

Prokurorė Marianne Ny sekmadienį interviu agentūrai AFP gynė vykdomą tyrimą.

"Šis tyrimas vykdomas visiškai normaliai, be jokio politinio spaudimo", - sakė prokurorė.
"Jis visiškai nepriklausomas", - pridūrė ji.

Būtent M.Ny kreipėsi į tarptautinę kriminalinės policijos organizaciją Interpolą, kad dėl J.Assange'o būtų paskelbtas vadinamasis Raudonasis pranešimas.

Prokurorė nurodė, kad "WikiLeaks" vadovas ieškomas, nes jį norima apklausti dėl įtariamų išžaginimu ir grasinimu lytine prievarta. Dėl J.Assange'o veiksmų į policiją kreipėsi dvi moterys.

Kiek anksčiau sekmadienį J.Assange'o advokatas Didžiojoje Britanijoje Markas Stephensas BBC televizijai išsakė būgštavimų, kad jo kliento persekiojimas, regis, turi "politinių motyvų".

"Išties esu gana susirūpinęs dėl politinių motyvų, kurie, regis, už to slypi", - interviu sakė M.Stephensas.

Tačiau Švedijos prokurorė pabrėžė: "Galiu labai aiškiai pasakyti - ne, nėra nieko panašaus".

M.Stephensas taip pat įspėjo, kad "WikiLeaks" turi iki šiol neskelbtos slaptos medžiagos, kurią prilygino "termobranduoliniam užtaisui". Pasak advokato, tinklalapis paviešins šią medžiagą, jeigu jam ar J.Assange'ui kas nors nutiks.

Kol kas neaišku, kokio pobūdžio ši medžiaga. Tačiau "WikiLeaks" jau anksčiau pranešė, kad planuoja paskelbti dešimtis tūkstančių dokumentų apie piktnaudžiavimo praktiką JAV finansų institucijose.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių