Quantcast

H.Clinton konfidencialiame pranešime V.Putiną vadino lėlininku

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton mano, kad Rusijos premjeras Vladimiras Putinas yra "užkulisinis lėlininkas", nepatenkintas dabartiniu savo vaidmeniu, rodo vienas konfidencialus diplomatinis pranešime, paviešintas tinklalapio "WikiLeaks".

Pernai kovą sudarytame JAV valstybės departamento dokumente pateikiama informacija apie Vašingtone vykusias H.Clinton ir tuomečio Australijos premjero Kevino Ruddo diskusijas, per kurias K.Ruddas prašė pasidalyti įžvalgomis apie Rusijos politiką.

Australijos vyriausybės vadovas pageidavo šios informacijos, nes planavo netrukus susitikti su šios šalies prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.

"Sekretorė (Clinton) sakė, kad Medvedevas siekia užsitikrinti (savo valdžios) teisėtumą ir poziciją premjero Putino atžvilgiu", - sakoma konfidencialiame Valstybės departamento pranešime.

"...nors Putinas nepatenkintas sau susikurtu vaidmeniu - užkulisinio lėlininko ir energetikos politikos vadovo - tačiau (jis) šiek tiek suvaržytas iki 2012 metų, nes perdavė Medvedevui tvarkyti ir kitus reikalus", - sakė H.Clinton.

K.Ruddui paklausus, ar D.Medvedevas galėtų būti liberalesnis už V.Putiną, H.Clinton "nurodė, kad Medvedevo troškimas (užsitikrinti) statusą ir pagarbą gali jį paskatinti tokiu būti".

"Ruddas pripažino, kad rusų nuomonės formavimas apie tai, kaip jų lyderiai vertinami tarptautiniu mastu, gali padėti pagerinti Medvedevo įvertinimą jo šalyje", - sakoma JAV dokumente.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksClinton

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių