Quantcast

Egiptas atidarys paplūdimius, kuriuose siautėjo ryklys

Egiptas sekmadienį paskelbė vėl atidarantis paplūdimius populiariame Raudonosios jūros kurorte, kuriame per pastarąsias dvi savaites ryklys mirtinai sužalojo vieną moterį, o dar keturis apkandžiojo.

Trys Rusijos ir vienas Ukrainos pilietis buvo sunkiai sužaloti per ryklio ataką Šarm aš Šeiche, o gruodžio 5 dieną viena 70 metų nardytoja žuvo, kai ryklys jai išplėšė gabalą šlaunies ir nukando dilbį.

"Leidome vėl atidaryti paplūdimius su sąlyga, kad viešbučių savininkai laikysis naujų priemonių, turinčių užtikrinti užsieniečių turistų saugumą nardant arba plaukiojant", - Pietų Sinajaus gubernatorius Mohamedas Abdel Fadilas Shousha sakė žurnalistams.

Pagal naująją tvarką prie paplūdimių nuolat patruliuos valtys, o krante bus įrengti stebėjimo bokšteliai, iš kurių profesionalūs gelbėtojai žiūronais dairysis ryklių.

Turistai privalės neišplaukti už pažymėtų paplūdimių ribų ir susilaikyti nuo ryklių maitinimo, pridūrė gubernatorius.

Gruodžio 5 dieną įvykęs incidentas buvo pirmas mirtinas ryklio užpuolimas Egipte nuo 2004 metų. Pareigūnai neseniai atšaukė draudimą maudytis pirmųjų atakų vietoje.

Baltapelekis rifinis ryklys, kuris buvo nufotografuotas, kai užpuolė vokietę nardytoją, buvo tas pats gyvūnas, kuris buvo pastebėtas penkiomis dienomis anksčiau, likus kelioms minutėms iki dviejų Rusijos piliečių užpuolimo, ketvirtadienį sakė Raudonosios jūros rifinių ryklių ekspertė Elke Bojanowski.

Mėgindama perprasti šių atakų priežastis, tarptautinė mokslininkų komisija apklausė incidentų liudininkus, taip pat ištyrė aplinkos veiksnius ir surinko duomenis iš vietos narų.

Manoma, kad plėšrūnų agresiją galėjo paskatinti ryklių viliojimas jauku, siekiant juos nufilmuoti. Pasak ekspertų, toks elgesys rykliams susieja žmones su ėdesiu.

Taip pat neatmetama, jog rykliai priversti ieškoti alternatyvaus grobio, išsekus jų ėdamų žuvų ištekliams.

M.A.F.Sousha sakė, kad ryklių atakas veikiausiai išprovokavo vienas Raudonojoje jūroje plaukęs laivas: iš jo esą buvo išmesta nugaišusi avis, sužadinusi ryklių apetitą.


Šiame straipsnyje: Egiptasryklys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių