Peršokti prie turinio

Pradedantys vairuotojai

Temoje atsakymų: 14

#1 Angela

Angela
  • Nariai
  • 23 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 09:09

Šiandien pirmą kartą važiavau su savo mašina į darbą. Nevažinėjusi velnias žino kiek laiko. Žmogus, kuris mane karts nuo karto pamokydavo, su manimi pasivažinėdavo ir sakydavo, ką ir kaip reikia daryti (padėdavo prisiminti), išsikraustė iš Vilniaus, tai teko pačiai imti jautį už ragų. Ir, tiesą pasakius, SIAUUUUUUUUUBAS!!!!!!!! Iš karto atsiprašau visų, kurie šiandien mane kelyje sutiko...

Dabar sėdžiu ir galvoju, ką kitą dieną daryti - 5 val.ryte į darbą važiuoti ir 10 val. vakare išvažiuoti? Ar kaip man čia pratintis ir mokytis būti gera vairuotoja?  unsure.gif

#2 PA.KS

PA.KS
  • Nariai
  • 1.271 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 10:25

CITATA(Angela @ 2009-04-16 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
Šiandien pirmą kartą važiavau su savo mašina į darbą. Nevažinėjusi velnias žino kiek laiko. Žmogus, kuris mane karts nuo karto pamokydavo, su manimi pasivažinėdavo ir sakydavo, ką ir kaip reikia daryti (padėdavo prisiminti), išsikraustė iš Vilniaus, tai teko pačiai imti jautį už ragų. Ir, tiesą pasakius, SIAUUUUUUUUUBAS!!!!!!!! Iš karto atsiprašau visų, kurie šiandien mane kelyje sutiko...

Dabar sėdžiu ir galvoju, ką kitą dieną daryti - 5 val.ryte į darbą važiuoti ir 10 val. vakare išvažiuoti? Ar kaip man čia pratintis ir mokytis būti gera vairuotoja?  unsure.gif

CITATA
SIAUUUUUUUUUBAS!!!!!!!!

Jei šitaip vertinsit savo vairavimą, tai gal geriau net nevairuoti smile.gif Yra autobusai, troleibusai, mikroautobusai. Na, o jei šį žodelį pamiršite ir ramiai bei atidžiai vairuosite, o paniką paliksite automobilio kėbulo išorėje prieš sėdant į jį, per kokius porą mėnesių prisprasit ir vairuot pradėsit, na, sakykim, bent patenkinamai. Atidumo ir atsargumo. Juk ne viena su tokia "bėda" susiduriat. Svarbiausia, piktybiškai nepažeidinėt eismo taisyklių. Prieš perėjas sulėtint greitį smile.gif Ir visi aplink Jus bei pati būsit sveiki, na ir blogiausiu atveju, tik apibraižytais automobiliais  blink.gif
Balsuokit už liberalų sąjūdį 2012 Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose.
Jei kažkuo abejoji - rašyk man.

#3 FBR

FBR
  • Nariai
  • 216 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 10:44

Kadangi teises turit,tai svarbiausia praktika.Siulau pasivazinet kuo daugiau,pradzioj kai maziau eismo.Praslifuot marsruta pav.iki darbo.Geriausia butu kad kokias 4 val. vazinetumet po miesta.Tuo budu pajaustumet automobili.

#4 zippux

zippux
  • Nariai
  • 2.422 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 11:26

Svarbiausia važiuokit pagal taisykles ir nekreipkit dėmesio į aplinkinius ( ne paslaptis, kad kas antras "senas" vairuotojas, važinėja ne pagal jas ). Atminkit, kad jeigu greitis 50km/h, tai tokiu greičiu ir važiuokit, nei didesniu, nei mažesniu. Kad išvengti bereikalingų manevrų, stenkitės tinkamu momentu pasirinkti eismo juostą. Galit pradžiai užsiklijuoti žalią klevo lapą, taip išvengsit sūsidūrimų, nes vairuotojai "asai" privengia "žaliukų". Būtinai rodykit posūkius, bet atminkit, kad svirtelės paspaudimas, jums pirmenybės manevrui nesuteikia ( daugelis "asų" mano būtent taip ). Svirtelę paspauskite prieš manevrą, o ne jo metu ( kaip daugelis "šumacherių" daro ). Svarbiausiai, pajuskite automobilį, jo galimybes ir gabaritus. Visa kita, ateis su patirtimi. Sėkmės.

#5 Angela

Angela
  • Nariai
  • 23 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 01:18

CITATA(liberalas Paulius @ 2009-04-16 11:25) <{POST_SNAPBACK}>
Jei šitaip vertinsit savo vairavimą, tai gal geriau net nevairuoti smile.gif Yra autobusai, troleibusai, mikroautobusai. Na, o jei šį žodelį pamiršite ir ramiai bei atidžiai vairuosite, o paniką paliksite automobilio kėbulo išorėje prieš sėdant į jį, per kokius porą mėnesių prisprasit ir vairuot pradėsit, na, sakykim, bent patenkinamai. Atidumo ir atsargumo. Juk ne viena su tokia "bėda" susiduriat. Svarbiausia, piktybiškai nepažeidinėt eismo taisyklių. Prieš perėjas sulėtint greitį smile.gif Ir visi aplink Jus bei pati būsit sveiki, na ir blogiausiu atveju, tik apibraižytais automobiliais  blink.gif

Aga, vat visaip stengiuosi sesti uz vairo ir palikti visas baimes uz automobilio dureliu, bet po pirmos padarytos nesamones, akys is karto dvigubai issiplecia... Labai tikiuosi, kad laikui begant busiu pypsenimu neverta vairuotoja smile.gif Nes labai noriu vairuoti, kad galeciau po Lietuva palakstyti, autobusai ir troleibusai labai apriboja laiko atzvilgiu, negali kada nori vaziuoti - reikia taikytis ir ziureti, su bagazu irgi sunkiau... O kai pati vairuoji, tai sedi ir vaziuoji smile.gif

#6 Razbumbajus

Razbumbajus
  • Nariai
  • 26 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 01:21

CITATA(FBR @ 2009-04-16 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Kadangi teises turit,tai svarbiausia praktika.Siulau pasivazinet kuo daugiau,pradzioj kai maziau eismo.Praslifuot marsruta pav.iki darbo.Geriausia butu kad kokias 4 val. vazinetumet po miesta.Tuo budu pajaustumet automobili.

Pritariu - pabandyk nakti, kai masinu mazai. Tada galesi atsiputusi ir vaziuoti ir akys is baimes bei dar kazko, kas jums ten pradedantiesiams darosi, nesipus biggrin.gif

#7 Emma.nuele

Emma.nuele
  • Nariai
  • 9 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 01:32

oi... smile.gif Uzuojauta is anksto... Pradedanti... Ir dar mergina/moteris... Nusiteik isskirtiniam demesiui - daug pypinimu ir ypatingos nuostabos su pasibaisejimu zvilgsnių...

#8 zippux

zippux
  • Nariai
  • 2.422 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 01:41

CITATA
Aga, vat visaip stengiuosi sesti uz vairo ir palikti visas baimes uz automobilio dureliu, bet po pirmos padarytos nesamones, akys is karto dvigubai issiplecia...

O tai kokios, tos nesąmonės, gal galima plačiau, smulkiau? blink.gif

#9 jkm

jkm
  • Nariai
  • 270 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 02:34

Tai visiems turi buti pirmi nubrozdinimai, uzgesimai ant dideliu sankryzu, dideles akys ir daug prakaito kai visi pypsina, o tu atrodo kaip suletintam filme vaziuoji... romantika smile.gif

svarbu vaziuoti nepaisant visko, ir po 1-3 menesiu pastovaus vazinejimo jau visai kita savijauta bus.

#10 Angela

Angela
  • Nariai
  • 23 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 02:42

CITATA(jkm @ 2009-04-16 15:34) <{POST_SNAPBACK}>
Tai visiems turi buti pirmi nubrozdinimai, uzgesimai ant dideliu sankryzu, dideles akys ir daug prakaito kai visi pypsina, o tu atrodo kaip suletintam filme vaziuoji... romantika smile.gif

svarbu vaziuoti nepaisant visko, ir po 1-3 menesiu pastovaus vazinejimo jau visai kita savijauta bus.

Deja, kol kas man atrodo, kad tas filmas ne suletintas, o dvigubai pagreitintas, nors ir ant 50 vaziuoju... Nespeju i zenklus dairytis... Atrodo, kad matau tik tai, kas priekyje, o i sonus dar sunku dairytis.. sad.gif

#11 dexteris

dexteris
  • Nariai
  • 74 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 02:52

CITATA(Angela @ 2009-04-16 15:42) <{POST_SNAPBACK}>
Deja, kol kas man atrodo, kad tas filmas ne suletintas, o dvigubai pagreitintas, nors ir ant 50 vaziuoju... Nespeju i zenklus dairytis... Atrodo, kad matau tik tai, kas priekyje, o i sonus dar sunku dairytis.. sad.gif

Dviprasmiškai atrodo, kai bandai "kačialintis" Vilniaus kamščiuose, kad paskui į užmiestį išvažiuotum ir po Lietuvą trauktum. Ten greičiai tikrai didesni. Patikėk.  rolleyes.gif
Gal geriau daryti atvirkščiai - savaitgaliais po Vilniaus rajoną palakstyti. O ir pačioj sostinėj, kai grįši, tuo metu mažiau mašinų būna.
Girdėjau dauguma taip ir daro. Ir tave gal pirmiau tėvai kaimo keliais mokino lakstyti?

#12 Nosferatu

Nosferatu
  • Nariai
  • 23 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 03:06

CITATA(Razbumbajus @ 2009-04-16 13:21) <{POST_SNAPBACK}>
Pritariu - pabandyk nakti, kai masinu mazai. Tada galesi atsiputusi ir vaziuoti ir akys is baimes bei dar kazko, kas jums ten pradedantiesiams darosi, nesipus biggrin.gif

Kur tau mergaite nakti kelsis... Gi issimiegoti reikia, kad ryte uzlipusiom akim neimurytu kam nors i masinos subine... biggrin.gif

#13 saverija

saverija
  • Nariai
  • 1.614 Pranešimai:

17 balandžio 2009 - 04:44

užuojauta, mieloji!!! tikrai nesitikėk, kad tave gatvėj gėlėmis apmėtys ir aplodismentais palydės!
piršto pasukiojimas smilkinio srityje - tai bus labai švelnus gestas  wink.gif
nežiūrėk atgal - gyvenimas priekyje

#14 Naktigone

Naktigone
  • Nariai
  • 11 Pranešimai:

04 gegužės 2011 - 05:06

daugiau vazineti ne piko metu,kada nera daug automobiliu smile.gif bus lengviau apsiprastikelyje,be daugelio pasaliniu trukdziu smile.gif

#15 prodigy

prodigy
  • Nariai
  • 2 Pranešimai:

22 liepos 2011 - 10:09

darbas vakarais vilniuje jei darbo uzsuk smile.gif

Atsakyti

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0