Kas svarbu šioje šventėje, o kas ne? Gal esate pritaikę ar matę kokių naujų idėjų?
Fuksų krikštynos
Sukūrė Dziuweselis, Spa 02 2008 02:07
Temoje atsakymų: 17
02 spalio 2008 - 05:18
CITATA(Dziuweselis @ 2008-10-02 15:07) <{POST_SNAPBACK}>
Pirmakursiams kiekvienais metais tenka garbė būti apkrikštytiems
, taigi tapti pilnateisiais akademinės visuomenės nariais.
Kas svarbu šioje šventėje, o kas ne? Gal esate pritaikę ar matę kokių naujų idėjų?
O gal pamenate kokių didelių akibrokštų?
kažkodėl man niekada nepatikdavo, kai fuksus paklupdydavo šventinimui
nežiūrėk atgal - gyvenimas priekyje
02 spalio 2008 - 05:49
Visiškai pritariu.
Neretos krikštynos būna siaubingas pažeminimas krikštijamiems.
Man šiek tiek pasisekė, nes antrakursiai politikieriai buvo labai įdomią programą paruošę, kurioje nedominavo kiaušiniai, miltai ir kitokia šlamštiena. Buvo linksma, kai iš krūmų užsiegdamas kelnes išlindo "Clinton"
O "Lewynski" atitinkamai iš paskos.
Iš tikrųjų - buvo linksma.
Man šiek tiek pasisekė, nes antrakursiai politikieriai buvo labai įdomią programą paruošę, kurioje nedominavo kiaušiniai, miltai ir kitokia šlamštiena. Buvo linksma, kai iš krūmų užsiegdamas kelnes išlindo "Clinton"
Balsuokit už liberalų sąjūdį 2012 Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose.
Jei kažkuo abejoji - rašyk man.
Jei kažkuo abejoji - rašyk man.
02 spalio 2008 - 05:51
CITATA(liberalas Paulius @ 2008-10-02 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
Visiškai pritariu.
O "Lewynski" atitinkamai iš paskos.
hmmmm...
o galiu paklausti - ką jie veikė po to?
nežiūrėk atgal - gyvenimas priekyje
03 spalio 2008 - 04:50
Būta mano gyvenime įvairių krikštynų.
Buvau drabstomas miltais, gėriau raugą, bučiavau kiaulę, ropojau ir t.t.
Deja jokio profesinio "jauko", galinčio kiek atitolinti nuo šios tikrovės...
Bet pavyzdį ganėtinai gerą turiu.
Buvau Lenkijoj. Praktikoj. Taip pat krikštijo. Bet - ne taip pat. Buvo ne tiek purvo, negardaus brogo, bet daug labiau įsimintinesnių kadrų, daugiausia paremtų estafetėmis ir bendradarbiavimu. Ieties metimas, partnerio vežimas karutyje, vedimas einančio ant rankų, susiorientavimas situacijoje po vilkelio, monetų paieška tešliname kibire.
Va, čia tai krikštynos. Ir kokia gi profesija, koks mokslas?
Archeologija.
Dabar juos ir Lietuvoj po truputį ima krikštyt panašiais metodais. Duodami į ranką paimti kelnę ar naudodami kokius kitus atributus.
Buvau Lenkijoj. Praktikoj. Taip pat krikštijo. Bet - ne taip pat. Buvo ne tiek purvo, negardaus brogo, bet daug labiau įsimintinesnių kadrų, daugiausia paremtų estafetėmis ir bendradarbiavimu. Ieties metimas, partnerio vežimas karutyje, vedimas einančio ant rankų, susiorientavimas situacijoje po vilkelio, monetų paieška tešliname kibire.
Archeologija.
Dabar juos ir Lietuvoj po truputį ima krikštyt panašiais metodais. Duodami į ranką paimti kelnę ar naudodami kokius kitus atributus.
05 spalio 2008 - 05:32
CITATA(pixelis @ 2008-10-03 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
Būta mano gyvenime įvairių krikštynų.
Archeologija.
Archeologija.
Koks čia profesinis "Slengas"?
15 spalio 2008 - 11:57
CITATA(tarskalas @ 2008-10-05 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
Koks čia profesinis "Slengas"?
Kokios ten kelnės ir kas per vilkelis?
Kelnė - tai toks prietaisas, kuriuo "gramdai" ar lygiau nuimi žemę. Šiaip primena statybinę kelnę.
O vilkelis - tai ant koto pritvirtinta atrama, ant kurios pridėjus galvą reikia suktis, o tada bėgti.. O po kokių 10 kartų tai tik ir žiūri, kad į kur ar kur neįgriūtum. Pagalbininkai prilaiko, kad per toli nenulėktum.
20 spalio 2008 - 02:48
per maniškes irgi buvo visokių š...ir kiaulės galva buvo.. bet aš į tai žvelgiau filosofiškai... ir ištvėriau ir juokinga buvo netgi.. manau, svarbiausia suvokt, kad tai ne pasaulio pabaiga.. užtat po to, krikštatėviai tapo gerais draugais
bet jei rimtai, tai Pauliaus krikštynų pavyzdys turbūt labai super. galėtų visi susiet su profesijomis. būt smagiau.
22 spalio 2008 - 03:09
CITATA(Dziuweselis @ 2008-10-02 15:07) <{POST_SNAPBACK}>
Pirmakursiams kiekvienais metais tenka garbė būti apkrikštytiems
, taigi tapti pilnateisiais akademinės visuomenės nariais.
O gal pamenate kokių didelių akibrokštų?
Mano pacios krikstynos tai buvo reto nykumo: per kazkokia pieva biski pavaike, tada kiausiniu pora paleido ir paskui priesaika sakem... Tiek ir to dziaugsmo, net atsiminti nera ka...
O paciai irgi kokius 3 kartus teko krikstyti fuksiukus: musu fakulteto tradicija buvo kiaules galvos buciavimas ir eitynes su fuksu himnu per aplinkinius rajonus...Atsisakem visokiu kecupu ir kito smirdancio gerio - geriau uzduociu daugiau duodavom kokiu nors.
Bet vis tiek vakarine dalis tai visad smagiausia budavo
23 spalio 2008 - 03:06
CITATA(gnomikaz @ 2008-10-22 16:09) <{POST_SNAPBACK}>
Mano pacios krikstynos tai buvo reto nykumo: per kazkokia pieva biski pavaike, tada kiausiniu pora paleido ir paskui priesaika sakem... Tiek ir to dziaugsmo, net atsiminti nera ka...
O paciai irgi kokius 3 kartus teko krikstyti fuksiukus: musu fakulteto tradicija buvo kiaules galvos buciavimas ir eitynes su fuksu himnu per aplinkinius rajonus...Atsisakem visokiu kecupu ir kito smirdancio gerio - geriau uzduociu daugiau duodavom kokiu nors.
O tai kokios užduotys buvo?
Jei patys nebrukdavot visokių smarvių, tai gal viena iš rungčių buvo fuksams vienas kitam į gerkles ir ant galvos to brudo pridėti?
Na juokauju, o jei rimtai, tai kokių rungčių prisimąstydavot? gal visus tris kartus buvo kažkas naujo?
23 spalio 2008 - 04:19
CITATA(pixelis @ 2008-10-23 16:06) <{POST_SNAPBACK}>
O tai kokios užduotys buvo?
Jei patys nebrukdavot visokių smarvių, tai gal viena iš rungčių buvo fuksams vienas kitam į gerkles ir ant galvos to brudo pridėti?
Na juokauju, o jei rimtai, tai kokių rungčių prisimąstydavot? gal visus tris kartus buvo kažkas naujo?
Na, reikejo koncerta parke bobutems surengti sedincioms prie suoliuko, tada tam tikrus daiktus miske rasti, paskui estafetes, fiziniai pratimai... Su kreidelem kazka jie ten dar ant saligatvio nupaisyt turejo, desreles kuo isradingiau paserviruoti, sprotu pavaldyti be ranku ir panasiai.
Sunku ir prisimint jau
Bet, aisku, zalia F ant skruosto - privalomas atributas
25 spalio 2008 - 02:51
CITATA(gnomikaz @ 2008-10-23 17:19) <{POST_SNAPBACK}>
Na, reikejo koncerta parke bobutems surengti sedincioms prie suoliuko, tada tam tikrus daiktus miske rasti, paskui estafetes, fiziniai pratimai... Su kreidelem kazka jie ten dar ant saligatvio nupaisyt turejo, desreles kuo isradingiau paserviruoti, sprotu pavaldyti be ranku ir panasiai.
Sunku ir prisimint jau
Nes vienas krikstynas fakultete, o kitas barake darydavom
Tai realiai daugiau nei 3 kartus krikstyt teko.. Bet vienaip ar kitaip - as uz humanizma ir pries tyciojimasi is zmoniu. Juk paskui su jais bendrauti dar ne karta teks
Sunku ir prisimint jau
Va va būna tokių "pasilinksminančių" iš fuksų, o paskui kitą dieną kaip niekur nieko bendraujančių. O rodos to žmogaus pats jau gyvenime neužkalbintum ir sutikt kelyje nenorėtum
30 spalio 2008 - 08:58
CITATA(Dziuweselis @ 2008-10-25 15:51) <{POST_SNAPBACK}>
Va va būna tokių "pasilinksminančių" iš fuksų, o paskui kitą dieną kaip niekur nieko bendraujančių. O rodos to žmogaus pats jau gyvenime neužkalbintum ir sutikt kelyje nenorėtum 
Na, man asmeniskai krikstynos budavo progos su fuksiukais susipazinti ir juos aktyviau i univero gyvenima itraukti... O del "pasilinksminimo" - tai juk fuksai zino, kas ju laukia istojus i univera ir nemanau, kad paskui labai krikstytojus kekti reiketu ..
14 spalio 2011 - 03:53
CITATA(bambyzas16 @ 2010-09-20 14:06) <{POST_SNAPBACK}>
Sveiki visi,
Turiu prasyma.Kas galetumete padeti sugalvoti tema pirmakursiu krikstynoms?rasykit i el pasta savo pasiulymus mobilusk@one.lt
Turiu prasyma.Kas galetumete padeti sugalvoti tema pirmakursiu krikstynoms?rasykit i el pasta savo pasiulymus mobilusk@one.lt
Gal karine tema kokia?
Atsakyti
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0