Peršokti prie turinio

lietuvis-krikščionis?

Temoje atsakymų: 23

#1 edziukas

edziukas
  • Nariai
  • 40 Pranešimai:

30 rugsėjo 2008 - 08:33

Bičiuliai, ką manote apie tai, kad daugelis lietuvių skelbiasi esantys krikščionimis, bet iš esmės yra netikintys... deklaravimas - kas tai?

#2 dexteris

dexteris
  • Nariai
  • 74 Pranešimai:

01 spalio 2008 - 09:48

CITATA(edziukas @ 2008-09-30 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Bičiuliai, ką manote apie tai, kad daugelis lietuvių skelbiasi esantys krikščionimis, bet iš esmės yra netikintys... deklaravimas - kas tai?

Nu gal tie krikščionys, kurie protestantai, tai gal ne tik skelbiasi, bet ir krikščioniškai gyvena. O va su katalikais tai didesnė problema - jų daugiau, kad ir jų zbitkos labiau pastebimos.
O kodėl gi netikintys - tik pažiūrėk kaip į bažnyčią lekia, stumdosi, kad tik labiau į vidų, arčiau Dievulio. O paskui kaip įgelti visi pakniupstom išlekia. Nesuprantu, kaip pas mus dar nieko nesutrypė?  unsure.gif  Na kaip pas musulmonus per didįjį mėnesį...

#3 edziukas

edziukas
  • Nariai
  • 40 Pranešimai:

01 spalio 2008 - 08:51

nu kai senais gerais laikais teko trint suoliuką pas Bumblauską, pamenu profesorius minėjo, kad lietuviai, net ir apsikrikštiję XIV amžiaus pabaigoje iki Valančiaus laikų blaivybių išliko tikri pagonys. tai dabar ir galvoju, o tai dabar ne tas pats?... tarkim, skelbiuos, kad esu uolus katalikas, bet į bažnytėlę nevaikštau, arba nueinu tik tadu, kai didžiosios metų šventės būna. nu kaip ir viskas yra gerai, nes gi dievobaimingas padaras esu, ale ar tai nuoširdu? ar mes katalikai, jei ne krikščionys, tikrai tai darome Dievo meilės vardan, ar tik todėl, kad taip daro ir darė visi iki mūsų, o dabar kažkaip nepadoru garsiai pasakyt, kad esu ateistas...? huh.gif

#4 Dziuweselis

Dziuweselis
  • Moderators
  • 98 Pranešimai:

03 spalio 2008 - 04:16

CITATA(edziukas @ 2008-10-01 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
nu kai senais gerais laikais teko trint suoliuką pas Bumblauską, pamenu profesorius minėjo, kad lietuviai, net ir apsikrikštiję XIV amžiaus pabaigoje iki Valančiaus laikų blaivybių išliko tikri pagonys. tai dabar ir galvoju, o tai dabar ne tas pats?... tarkim, skelbiuos, kad esu uolus katalikas, bet į bažnytėlę nevaikštau, arba nueinu tik tadu, kai didžiosios metų šventės būna. nu kaip ir viskas yra gerai, nes gi dievobaimingas padaras esu, ale ar tai nuoširdu? ar mes katalikai, jei ne krikščionys, tikrai tai darome Dievo meilės vardan, ar tik todėl, kad taip daro ir darė visi iki mūsų, o dabar kažkaip nepadoru garsiai pasakyt, kad esu ateistas...? huh.gif

Didžiausia problema dėl tokio katalikybės uolumo ko gero yra kaime. Visi vieni kitus pažįsta, seka. O kunigas koks ten? Gal ir atgraso taip jaunimą nuo šventų tiesų išpažinimo. Ateina saujelė jų į mišias, ir dar būna "apstaugta" dėl savo "nepadoraus" gyvenimo. Beje, panaši situacija ir miestų pakraščiuose.  sad.gif
Rodos visai kita situacija Vilniaus centre. Nieks ant tavęs nerėkia. Džiaugiasi kad atėjai, o ir "katalikiškas" bendravimas nesibaigia vien mišių aplankymu.  wink.gif

#5 raudona

raudona
  • Nariai
  • 67 Pranešimai:

03 spalio 2008 - 04:24

Manau, kad tai baimė.
Jei esi ateistas, tai gal esi ir buvęs komunistas, pritapęs prie atsikūrusios Lietuvos realijų...

O šiaip prisiminkite, tėvų paklauskite, kaip anksčiau elgdavosi su mirusiaisiais, laidotais katalikiškais papročiais. Jei savižudis - atgulsi  už kapinių ribų. Jei nesilankei bažnyčioj - karsto į ją irgi neįneš.

Kvaila rodos. Tam kuris miręs, rodos ir nieko. Tik va nuo tokių papročių šeimyna kentėdavo, kaimo "dėmesio" susilaukdavo.  unsure.gif

#6 PA.KS

PA.KS
  • Nariai
  • 1.271 Pranešimai:

03 spalio 2008 - 06:24

CITATA(raudona @ 2008-10-03 17:24) <{POST_SNAPBACK}>
Manau, kad tai baimė.
Jei esi ateistas, tai gal esi ir buvęs komunistas, pritapęs prie atsikūrusios Lietuvos realijų...

Tai va, aš ateistas. Bet komunizmas baigėsi vos man gimus. Tai įtakos lyg ir mažai mano pasaulėžiūrai turėjo smile.gif
Balsuokit už liberalų sąjūdį 2012 Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose.
Jei kažkuo abejoji - rašyk man.

#7 latosha

latosha
  • Nariai
  • 24 Pranešimai:

06 spalio 2008 - 04:31

Norint šnekėti apie tai, reiktų apsibrėžti, ką mes laikome krikščioniais. Bo pagal vieno įsivaizdavimą aš būčiau krikščionis, pagal kito - ateistas, pagal trečio budistas, o pagal ketvirto - pagonis...

Krikščionybė prie Kristaus totaliai skyrėsi nuo dabartinės. Tad pagal kurių laikų sampratą žiūrėsim?
Krikščionybė kito labai intensyviai pirmus 11 jos gyvavimo amžių, o ir vėliau buvo gan laisvai keičiama.
Tad nieko nuostabaus, kad 80% lietuvių sakosi esą krikščionys ir 50% tiki reinkarnacija - juk iki VI a. Konstantinopolio soboro reinkarnacija buvo oficiali krikščionybės dalis.

Tai tik vienas iš aspektų...

Atminkim, kad istoriją rašo nugalėtojai, o mūsų atveju nugalėtojas yra "krikščionių bažnyčia"...

#8 gnomikaz

gnomikaz
  • Nariai
  • 16 Pranešimai:

10 spalio 2008 - 12:29

Visu pirma reiketu atsizvelgti i istorija ir prisiminti, kad Lietuvoje krikscionybe buvo idiegta per prievarta kardu ir ugnies pagalba, pereme daly pagonisku paprociu ir tradiciju, todel ir labai norint nemanau, kad galima butu lietuvi Tikru krikscioniu pavadinti.

#9 PA.KS

PA.KS
  • Nariai
  • 1.271 Pranešimai:

10 spalio 2008 - 01:53

CITATA(gnomikaz @ 2008-10-10 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Visu pirma reiketu atsizvelgti i istorija ir prisiminti, kad Lietuvoje krikscionybe buvo idiegta per prievarta kardu ir ugnies pagalba, pereme daly pagonisku paprociu ir tradiciju, todel ir labai norint nemanau, kad galima butu lietuvi Tikru krikscioniu pavadinti.

Krikščionis esi ne dėl istorinių niuansų, o dėl to, kad tiki ir jautiesi esantis krikščionių bažnyčios dalimi.

#10 tarskalas

tarskalas
  • Nariai
  • 108 Pranešimai:

18 spalio 2008 - 08:34

CITATA(Jonas Žebriūnas @ 2008-10-06 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
Atminkim, kad istoriją rašo nugalėtojai, o mūsų atveju nugalėtojas yra "krikščionių bažnyčia"...

Teisingai čia - buvusi sekta gerai įleido šaknis - su kryžium ir kardu  rolleyes.gif

#11 PA.KS

PA.KS
  • Nariai
  • 1.271 Pranešimai:

18 spalio 2008 - 08:46

CITATA(tarskalas @ 2008-10-18 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Teisingai čia - buvusi sekta gerai įleido šaknis - su kryžium ir kardu  rolleyes.gif

Tas pats kardas kryžių primena smile.gif

#12 nepolitikas

nepolitikas
  • Nariai
  • 1.128 Pranešimai:

07 lapkričio 2008 - 09:43

CITATA(liberalas Paulius @ 2008-10-03 18:24) <{POST_SNAPBACK}>
Tai va, aš ateistas. Bet komunizmas baigėsi vos man gimus. Tai įtakos lyg ir mažai mano pasaulėžiūrai turėjo smile.gif

jeigu "ateistas" kam nors siejasi su komunistine praeitimi, yra geras lietuviškas terminas "laisvamanis"
aš save laikau būtent laisvamaniu

#13 dexteris

dexteris
  • Nariai
  • 74 Pranešimai:

13 lapkričio 2008 - 01:34

CITATA(nepolitikas @ 2008-11-07 09:43) <{POST_SNAPBACK}>
jeigu "ateistas" kam nors siejasi su komunistine praeitimi, yra geras lietuviškas terminas "laisvamanis"
aš save laikau būtent laisvamaniu

Rodos pagal Konstituciją mes visi esam laisvamaniai.

#14 Kipse

Kipse
  • Nariai
  • 356 Pranešimai:

29 lapkričio 2008 - 09:23

Manyciau, zmones save vadina krikscionimis-katalikais, nes jie yra pakrikstyti. Vadinasi, nori jie tai ar ne, dalyvavo tame pocese samoningai ar ne, jie priklauso krikscionims. Ar tai teisinga, greiciausiai ne, nes tikejimas tai ne vien ritualas ir mechaninis tam tikru laiku apiegu atlikimas, tai daugiau dvasinis stovis, mastysena. Is kitos puses tai galima pavadinti veidmainyste, ar net nesuvokimas paties saves. Del sventos ramybes, jums reikia, kad kazkam priklausyciau, tebunie.

#15 nepolitikas

nepolitikas
  • Nariai
  • 1.128 Pranešimai:

12 gruodžio 2008 - 04:25

CITATA(Kipse @ 2008-11-29 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
Manyciau, zmones save vadina krikscionimis-katalikais, nes jie yra pakrikstyti. Vadinasi, nori jie tai ar ne, dalyvavo tame pocese samoningai ar ne, jie priklauso krikscionims. Ar tai teisinga, greiciausiai ne, nes tikejimas tai ne vien ritualas ir mechaninis tam tikru laiku apiegu atlikimas, tai daugiau dvasinis stovis, mastysena. Is kitos puses tai galima pavadinti veidmainyste, ar net nesuvokimas paties saves. Del sventos ramybes, jums reikia, kad kazkam priklausyciau, tebunie.

kvailiausia, ką galima sugalvoti, tai apsimetinėjimas.

#16 nikadina

nikadina
  • Nariai
  • 4 Pranešimai:

22 vasario 2009 - 08:23

sveiki,jau pabodusi tema apie tikejimus.nesame visi angelai,nagrinejam tikejimus smerkiam po to .juk laisva valia tikim kuo norim.as esu vieno tikejimo ,kaimynas kito,kai susitinkam riejames del tikejimo skirtumu.tai kvaila.

#17 edziukas

edziukas
  • Nariai
  • 40 Pranešimai:

11 kovo 2009 - 06:51

[quote name='nikadina' date='2009-02-22 20:23' post='20757']
sveiki,jau pabodusi tema apie tikejimus.nesame visi angelai,nagrinejam tikejimus smerkiam po to .juk laisva valia tikim kuo norim.as esu vieno tikejimo ,kaimynas kito,kai susitinkam riejames del tikejimo skirtumu.tai kvaila.
[/quote

čia kaip kam, man įdomu, kodėl žmonės sako šitaip, juk galima sakyti, kad netikiu, bet ne, sako kad tikiu. nu kaip sakė "reikia, kad kažkam priklausyčiau, tebūnie".  bet gi nieks iš mūsų to nereikalauja, tai ir klausiu kas tai yra?

#18 Aleksandr

Aleksandr
  • Nariai
  • 132 Pranešimai:

14 balandžio 2009 - 04:19

CITATA(edziukas @ 2008-09-30 20:33) <{POST_SNAPBACK}>

Krikščioniskas gyvenimas pagal Dievo zodi gali parodyti ar zmogus tas ar ne tas. Zmogus gali sakyti kad tiki bet jo veiksmai to neparodo.  smile.gif

#19 Angela

Angela
  • Nariai
  • 23 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 02:52

CITATA(Aleksandr @ 2009-04-14 17:19) <{POST_SNAPBACK}>
Krikščioniskas gyvenimas pagal Dievo zodi gali parodyti ar zmogus tas ar ne tas. Zmogus gali sakyti kad tiki bet jo veiksmai to neparodo.  smile.gif

Tiketi i Dieva ir gyventi pagal krikscioniskaja filosofija, manau, yra skirtingi dalykai... Galima tiketi i Dieva, bet, pavyzdziui, nesilankyti baznycioje,nesiklausyti misiu, nes, kaip yra parasyta viename rankrastyje, kurio baznycia nusprende neviesinti, Dievas yra visur, tad su juo gali bendrauti bet kada ir bet kur. Tad kyla mintis - kam ta baznycia tuomet??? Taigi veiksmais TIKEJIMO neirodysi ir nepaneigsi...

#20 Aleksandr

Aleksandr
  • Nariai
  • 132 Pranešimai:

16 balandžio 2009 - 09:06

CITATA(Angela @ 2009-04-16 15:52) <{POST_SNAPBACK}>
Tiketi i Dieva ir gyventi pagal krikscioniskaja filosofija, manau, yra skirtingi dalykai... Galima tiketi i Dieva, bet, pavyzdziui, nesilankyti baznycioje,nesiklausyti misiu, nes, kaip yra parasyta viename rankrastyje, kurio baznycia nusprende neviesinti, Dievas yra visur, tad su juo gali bendrauti bet kada ir bet kur. Tad kyla mintis - kam ta baznycia tuomet??? Taigi veiksmais TIKEJIMO neirodysi ir nepaneigsi...

Ar as pasakiau kad butina lankytis baznycioje? Dieva reikia myleti ir jieskoti. O kad Dievas yra visur tai AMEN. smile.gif  Va su tuom kad veiksmais neirodysi tikejimo as nesutinku. Tik darbais gali irodyti savo tikejima, taip sako netgi SV.Rastas. Zmogus gali eiti i baznycia o pasaulyje gyventi kaip pasauletis, rukyti gerti eiti per moteris nesimelsti, neslovinti Dievo, keiktis taip toliau, tai parodo kad  tokio zmogaus tikejimas yra blefas.

Atsakyti

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0