vilnieciai-kaunieciai
Sukūrė Gmail, Rgs 04 2008 06:40
Temoje atsakymų: 24
04 rugsėjo 2008 - 11:23
CITATA(jollita @ 2008-09-04 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Padiskutuokim mieli kaimynai 
Laukiam diskutuotino klausimo dabar
Bėgsi nuo snaiperio - mirsi pavargęs!
05 rugsėjo 2008 - 12:51
CITATA(Snaiperis @ 2008-09-04 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Laukiam diskutuotino klausimo dabar 
Siūlyčiau pradėti nuo to filosofinio klausimo: kas yra tikras (šakninis) vilnietis, ir kuo jis skiriasi nuo kauniečio ir kitų miestų gyventojų?
Ką manot? Kokie stereotipai šauna į galvą?
05 rugsėjo 2008 - 08:56
CITATA(paujak @ 2008-09-05 01:51) <{POST_SNAPBACK}>
Siūlyčiau pradėti nuo to filosofinio klausimo: kas yra tikras (šakninis) vilnietis, ir kuo jis skiriasi nuo kauniečio ir kitų miestų gyventojų?
Tiek šakninių vilniečių, tiek kauniečių nėra labai daug. Manau, gal kauniečių žmonių, kurių bent tėvai visą gyvenimą nugyveno Kaune, yra daugiau. Bet čia tik mano nuomonė, nepagrįsta jokia statistika
Teko žiūrėt "kitas" pasimatymų šou. Vieno vaikino klausia:
-Iš kur Tu?
- aš vilnietis.
-Kiek laiko gyveni Vilniuj?
-Pusantro mėnesio..
Tai vos nuo kėdės nenukritau... Dažniausiai tokie ir varo ant kauniečių
Mano nuomone yra subjektyvi :) Ir ji gali keistis, priklausomai nuo argumentų.
05 rugsėjo 2008 - 09:25
CITATA(paujak @ 2008-09-05 01:51) <{POST_SNAPBACK}>
visi šakniniai -iečiai yra tie, kurių bent trys kartos gimę, augę toje vietoje ir niekada net nebandę pajudėti kitur, visi kiti - ateiviai, praeiviai, perbėgėliai, migrantai - vadinkit kaip patinka, esmės nekeis...jei žmogus turi išskirtinę teisę rinktis kur jam geriau pritapti, tai jis ir renkasi, kita karta gal būt pasirinks kitokį kelią
kita vertus, Lietuva yra tokia maža, kad draskytis dėl kažkokių pirmenybinių teisių "geriečių" eilėje tikrai neverta
nežiūrėk atgal - gyvenimas priekyje
05 rugsėjo 2008 - 01:47
CITATA(zippux @ 2008-09-05 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
Na va, atsitiko tai, ko labiausiai nenorėjau. Pradedama "amžina" tema apie dviejų didmiesčių gyventojus.........
Tą patį norėjau rašyti.
Bėgsi nuo snaiperio - mirsi pavargęs!
08 rugsėjo 2008 - 11:33
CITATA(saverija @ 2008-09-05 10:25) <{POST_SNAPBACK}>
visi šakniniai -iečiai yra tie, kurių bent trys kartos gimę, augę toje vietoje ir niekada net nebandę pajudėti kitur, visi kiti - ateiviai, praeiviai, perbėgėliai, migrantai - vadinkit kaip patinka, esmės nekeis...jei žmogus turi išskirtinę teisę rinktis kur jam geriau pritapti, tai jis ir renkasi, kita karta gal būt pasirinks kitokį kelią
kita vertus, Lietuva yra tokia maža, kad draskytis dėl kažkokių pirmenybinių teisių "geriečių" eilėje tikrai neverta
Na, taip, apibrėžimas, manau, tikrai tinkamas. Bet pagal jį tikrų -iečių yra labai mažai. Trys kartos tai yra maždaug 100 metų. 1908 metais nežinau, koks buvo Lietuvos urbanizacijos lygis, bet tikriausiai labai mažas. Be to, ir patys miestai buvo gerokai mažesni - t.y. tai, kas dabar patenka į Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ar kito miesto teritoriją, tada galėjo būti tiesiog gretimas miestui kaimas.
O mano pradinis klausimas tikrai nebuvo paklaustas su mintimi "o dabar pavarykime vieni ant kitų". Konstruktyvios civilizuotos diskusijos ar pastebėjimai galimi juk ir tokiais klausimais, ar manot, kad mūsų (ne)kultūra tiesiog to neleistų?
Mano vienintelis pastebėjimas apie tikruosius arba beveik tikruosius vilniečius - diplomatiški ir taktiški žmonės. Na, dažniausiai
paujak - kaunietis vilniuje
22 rugsėjo 2008 - 10:42
CITATA(paujak @ 2008-09-09 00:33) <{POST_SNAPBACK}>
Na, taip, apibrėžimas, manau, tikrai tinkamas. Bet pagal jį tikrų -iečių yra labai mažai. Trys kartos tai yra maždaug 100 metų..
na, 100 metų trims kartoms lyg ir mažoka...
mano giminėj žmonės ilgiau gyvena, ypač moterys
18 spalio 2008 - 05:29
CITATA(saverija @ 2008-09-22 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
manau, kad moterys aplamai ilgiau uz vyrus gyvena
20 spalio 2008 - 03:46
CITATA(saverija @ 2008-09-22 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Karta moksliniu vertinimu yra 25 metai, taigi 3 kartos - 75 metai. Šituo klausimu diskutuojant tikru "-iečiu" laikytinas bent jau ne mažiau nei 50 metų šaknis turintis. Keli metai ar mėnesiai tikrai nesuteikia jokios teisės nei vadintis, nei tuo labiau kitus niekinti.
30 lapkričio 2008 - 02:16
CITATA(Kipse @ 2008-11-29 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Na mielieji didmiesciu gyventojai, o kodel Klaipeduzes miestuzi palikote uz borto? Ar galime ir mes pasibelsti in tasias duruzes...
agi, labai įdomu, kurią pusę klaipėdiečiai palaikytų...
30 lapkričio 2008 - 05:00
CITATA(saverija @ 2008-11-30 14:16) <{POST_SNAPBACK}>
agi, labai įdomu, kurią pusę klaipėdiečiai palaikytų...
O ka palaikyti reikia ir del ko?
30 lapkričio 2008 - 08:03
CITATA(saverija @ 2008-09-22 22:42) <{POST_SNAPBACK}>
Jei prakalbom apie kartas. Tai ne pagal numirštančius jos skaičiuojamos, o pagal gimstančius.
Balsuokit už liberalų sąjūdį 2012 Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose.
Jei kažkuo abejoji - rašyk man.
01 gruodžio 2008 - 01:58
CITATA(liberalas Paulius @ 2008-11-30 20:03) <{POST_SNAPBACK}>
Jei prakalbom apie kartas. Tai ne pagal numirštančius jos skaičiuojamos, o pagal gimstančius.
tai kad gimsta kur kas mažiau nei miršta
be to, vis dažniau su ką tik gimusiais išvažiuoja užsienin, tai nelabai čia besupaisysi tą statistiką...
03 gruodžio 2008 - 06:30
Mano manymu zmogus tampa to miesto gyventoju, kai jis jame gimsta ir jame gyvena. Jis augdamas su oru gauna miesto "dvasia". Mano tevai abu yra kile is kitu miestu, bet as gimiau Klaipedoje. Todel vidumi esu suaugusi su miestu.
Man mielos placios, erdvios Klaipedos gatves, nors miestas del to panaseja i ilga kojine, bet... Patinka vejai, kurie neleidzia man pasipuosti skrybelaite, patinka juros zundu kvapas, dregnas, ukanotas rytas, siltos ziemos ir gaivios vasaros. Patinka zmones, ju mentalitetas. As nedainuoju ditirambu Klaipedai, bet manau tai savaime suprntama tokius zodzius girdeti is Klaipedietes, nes tai mano namai, zmones...
Jei lyginti Klaipediecius su kitais didmesciu gyventojais, tai jie siek tiek atsipalaidave, maziau skubantys, nors negali pasakiti, kad apsnude, ne, gal siek tiek atlapsirdziai, maziau pragmatiskumo, liberalus. Nors zinoma visiem to negali taikyti, bet...
Cia nesenai buvo rasistiniai ispuoliai... Man siek tiek keista, nes Klaipedoje gyveno ir gyvena daug tautybiu, rasiu.
Tarp kitko savu laiku Klaipedos miestas buvo Prusijos sostine, taigi ne vien Kaunas gali tuo didziuotis
http://www.mokslai.lt/referatai/konspektas/28687.html
Man mielos placios, erdvios Klaipedos gatves, nors miestas del to panaseja i ilga kojine, bet... Patinka vejai, kurie neleidzia man pasipuosti skrybelaite, patinka juros zundu kvapas, dregnas, ukanotas rytas, siltos ziemos ir gaivios vasaros. Patinka zmones, ju mentalitetas. As nedainuoju ditirambu Klaipedai, bet manau tai savaime suprntama tokius zodzius girdeti is Klaipedietes, nes tai mano namai, zmones...
Jei lyginti Klaipediecius su kitais didmesciu gyventojais, tai jie siek tiek atsipalaidave, maziau skubantys, nors negali pasakiti, kad apsnude, ne, gal siek tiek atlapsirdziai, maziau pragmatiskumo, liberalus. Nors zinoma visiem to negali taikyti, bet...
Cia nesenai buvo rasistiniai ispuoliai... Man siek tiek keista, nes Klaipedoje gyveno ir gyvena daug tautybiu, rasiu.
Tarp kitko savu laiku Klaipedos miestas buvo Prusijos sostine, taigi ne vien Kaunas gali tuo didziuotis
03 gruodžio 2008 - 09:05
CITATA(Kipse @ 2008-12-03 18:30) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.mokslai.lt/referatai/konspektas/28687.html
Cha, vienus metus
Balsuokit už liberalų sąjūdį 2012 Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose.
Atsakyti
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0