Peršokti prie turinio

Buvęs generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius

• Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Temoje atsakymų: 60

#41 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:36

CITATA(Angela @ 2009-09-15 10:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ar policijos darbe yra nors kiek romantikos? smile.gif Vaikai prisiziuri filmu apie saudymus - gaudymus, viskas atrodo taip smagu. KAip yra is tikruju? Koks zmogus neturetu eiti dirbti policininko darbo? Speju, kad ne vieno svajone buvo buti policininku ir gaudyti blogus berniukus ir mergaites smile.gif

Aš manau, kad romantika yra kiekvienoje profesijoje, tik reikia ją pastebėti, o tai gali padaryti romantiškas žmogus.

Žmogus, abejingas kito žmogaus problemoms, nepasirengęs dieną naktį atsiliepti į pagalbos šauksmą, grubus, žiaurus, neturėtų dirbti policijoje.

#42 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:37

CITATA(Nosferatu @ 2009-09-15 10:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ar teko nuzudyti zmogu? Savigynos tikslais, pvz.? Ar teko sauti i zmogu? Kai darete tai pirma karta, ar nedrebejo rankos?

Tarnyboje ginklą panaudoti teko, tik įspėjant nusikaltėlį sulaikymo metu. Iš praktikos pasakysiu, kad tai ne pats maloniausias dalykas. Žymiai maloniau šaudyti šaudykloje į taikinius.

#43 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:39

CITATA(smile1 @ 2009-09-15 11:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ar galėtumėte pridėjęs ranką prie širdies pasakyti, kad mūsų kriminalistai neatlieka politinių užsakymų ką nors sukompromituoti?

Tarkim, kad iį šiandien vykstantis A.Valinsko atstatydinimo teatras...

Pridėjęs ranką prie širdies negaliu garantuoti, teoriškai tokie dalykai įmanomi, bet nemanau, kad tai galėtų būti masinis reiškinys. Padorus pareigūnas niekuomet nevykdys politinių ar kitokių užsakymų - mentaliteto klausimas.

#44 Aušvicas

Aušvicas
  • Nariai
  • 48 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:41

Negaliu neklausti dar apie televiziją - labai smalsu, kaip ten vyko darbas ir koks buvo jūsų vaidmuo ten?
Jūs kaip privatus detektyvas tyrėte ten ar kaip?
niekada nesupratau laidos koncepcijos...

#45 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:41

CITATA(menkniekis @ 2009-09-15 11:07) <{POST_SNAPBACK}>
Labai nustebau jus pamatęs televizijos laidos vedėjo kėdėje. Bet tikėjausi, kad turėsime pirmą padorią laidą apie kriminalus po ilgos petraukos. O turėjome (turbūt ir pats tai pripažinsite) eilinį prastą TV šou, sukuriantį fiktyvią intrigą. Taigi kodėl ėmėtės šio darbo?

Tai buvo tiriamoji laida, kurios metu buvo nustatyta nemažai ieškomų asmenų, gauta kitokios informacijos, dominančios policijos tyrėjus bei prokurorus. Mano nuomone, tokia laida reikalinga, tačiau ji turėtų būti valstybinėje televizijoje, o ne komercinėje.

#46 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:43

CITATA(menkniekis @ 2009-09-15 11:08) <{POST_SNAPBACK}>
Kaip vertinate finansų nukarpymą policijai? Kaip, jūsų manymu, tai atsilieps sistemos darbui ir žmonių saugumui?

Be abejo, tai turės neigiamos įtakos. Šiuo atveju man imponuoja Estijos politikų pozicija: net ir sunkmečio laikotarpiu, visoms valstybinėms institucijoms mažinant finansavimą, Estijos policijai finansavimas buvo padidintas 1 proc. Aišku, tai simboliška, bet parodo politikų požiūrį į viešo saugumo užtikrinimą ir kovą su nusikalstamumu.

#47 Vytauttas

Vytauttas
  • Nariai
  • 69 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:44

Sklido kalbos, kad busite pakviestas i Gribauskaites komanda.
Dar sklido kalbos, kad esate Arturo Paulausko zmogus.
ar galite paneigti sias kalbas?

ar nebus taip, kad kada nors grisite vadovauti policijai?

#48 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:45

CITATA(Viktoraz @ 2009-09-15 11:13) <{POST_SNAPBACK}>
Jūs tikriausiai pasišnekate su policininkais, ypač gimtojo Alytaus. Sakykite, kaip jie jaučiasi dabar, kai krizės sąlygomis policija varoma į bankrotą? Ar dar turi noro dirbti, o gal palieka tarnybą ir išeko duonos kąsnio kitur?

Pasikalbu - ir nr tik Alytuje. Nuotaikos nėra geros ir tai atsiliepia tiesioginiam darbui. Na, o dėl išėjimo iš policijos, tai , kiek aš žinau, daugelį stabdo bedarbystė, nes išėjus vis tiek kažkur reikėtų dirbti.

#49 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:47

CITATA(Viktoraz @ 2009-09-15 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas kaltinamas ryšiais su Kauno "daktarų" grupuote? Kiek, jūsų žiniomis, šitie kaltinimai yra realūs?

Kiek teko skaityti, jis ir pats neneigia buvusių kontaktų su H. Daktaru ir kai  kuriais jo aplinkos žmonėmis. Mano nuomone, A. Valinskui tapus politiku nuo panašių kontaktų jam reikėjo griežtai ir kategoriškai atsiriboti.

#50 Niekis

Niekis
  • Nariai
  • 25 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:47

esu kazkur skaites apie jusu ginklu versla . kalbama, kad neblogai is to uzdirbate. kaip yra is tikruju. ar apskritai Lietuvoje ginklu verslas pelningas? idomu, kiek yra tokiu bendroviu, kurios rimtai siuo verslu uzsiima.

ar Borisovas tikrai gali buti vadinamas "karo dievas"?

ka jus dar mokate be policijos? gal dainuojate? tapote?

#51 Viktoraz

Viktoraz
  • Nariai
  • 59 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:48

Seimo pirmininką A.Valinską į dugną tempiantis Rolandas Michalskis ir jo žmona neigia, kad jis priklauso "daktarų" grupuotei. R.Michalskis net pažįmą iš policijos gavo, kad jis niekam nepriklauso ir policija jam dabar neturi pretenzijų, dėl to R.Michalskis Seimo narį Aleksandrą Sacharuką padavė į teismą dėl šmeižto. Gal iš tiesų tas R.Michalskis yra tyras žmogus? Ką apie tai žinote?

#52 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:48

CITATA(Viktoraz @ 2009-09-15 11:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ar dabartiniame Seime yra politikų, kurie susiję su nusikalstamomis struktūromis, o gal žinote tokių partijų ar frakcijų, kurios dirba ne rinkėjams, o verslo struktūroms?

Aš manau, kad dalis Seimo narių vienokiu ar kitokiu būdu įgyvendina savo ar verslo struktūrų interesus.  Politikų, susijusių su nusikalstamomis struktūromis, nežinau.

#53 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:50

CITATA(Viktoraz @ 2009-09-15 11:16) <{POST_SNAPBACK}>
Jeigu gerai pamenu, jūs jau vieną kartą buvote palikęs policiją, bet paskui sugrįžote. Ar dabar, pasinėręs į privatų verslą, turite planų, o gal svajonę ateityje vėl sugrįžti į policiją? O gal jau sulaukėte kvietimo?

Policijoje ištarnavau 31 metus - tai pakankamai ilgas laiko tarpas. Todėl planuoti sugrįžimą į tarnybą policijoje neketinu - yra pakankamai daug gabaus jaunimo, kuris puikiai dirba.

#54 Viktoraz

Viktoraz
  • Nariai
  • 59 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:50

Dabar jau nesate policijos pareigūnas, esate laisvas verslininkas, todėl noriu paklausti, kokios nuomonės esate apie ilgametį policijos komisarą, dabar Seimo narį Aleksandrą Sacharuką, kuris baigia nuversti Seimo pirmininką Arūną Valinską? Ar jis buvo geras, darbštus pareigūnas, ar turi kokių nuopelnų tarnyboje? Kodėl pats paliko darbą Policijos departamente?

#55 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:52

CITATA(Viktoraz @ 2009-09-15 11:26) <{POST_SNAPBACK}>
Neseniai Kaune pareigūnai surengė parodomąją akciją - automobilius stabdė kaukėti ir automatais ginluoti "Aro" pareigūnai, mieste visą naktį vyko šimtai kratų? Jei pamenu, jau seniai nebuvo tokio jėgos demonstravimo. Ką tai reiškia? Ar nusikaltėliai jau valdo Kauną, ar teisėsauga nusprendė pademonstruoti, kad ir krizės sąlygomis dar dirba?

Jūs beveik atsakėte į savo klausimą - tai buvo atsakomieji policijos veiksmai į ne taip seniai vykusius įvykius. Operacija buvo sėkminga.

#56 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:55

CITATA(Aušvicas @ 2009-09-15 11:31) <{POST_SNAPBACK}>
Turiu gyvenimišką klausimą:

pavogė man dviratį.'
išviečiau policija.
jie neatvažiavo.
liepė ateiti iki komisariato.
ten tiesiai šviesiai pareiškė, kad jo neieškos, nes neturi laiko.
sako, eik pats į Kalvarijų turgų ir ieškok.

Išvada - jei tau ką nors pavogė, neverta net policijos kviesti, nes vis vien niekas nieko nedarys.
Šis įvyksi buvo dar tada, kai Jūs vadovavote policijai.

Niekur nesiskundžiau, nes suprantu pareigūnus, kurie nuo ryto iki vakaro protokolus tvarko, tačiau iki šiol nesugalvojau atsakymo - kaip šią sistemą galima keisti, kad vis gi pavogtų daiktų būtų ieškoma.
Gal dabartinė reforma padės? Kaip ją vertinate?

Panašių pavyzdžių aš žinau ir daugiau. Man skaudu, kad tai vyksta.

Reforma yra būtina. Manau, kad kažkokių teigiamų poslinkių bus. Svarbiausia - kad pasikeistų pareigūnų mentalitetas į gerąją pusę.

#57 Niekis

Niekis
  • Nariai
  • 25 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:57

ir paskutinis is manes - komentuojate policijos veiksmus taip, tarsi dar dabar jai vadovautumete - jus viska zinote apie ja.
ar tai reiskia, kad su jumis vis dar konsultuojamasi?

#58 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:58

CITATA(Aušvicas @ 2009-09-15 11:41) <{POST_SNAPBACK}>
Negaliu neklausti dar apie televiziją - labai smalsu, kaip ten vyko darbas ir koks buvo jūsų vaidmuo ten?
Jūs kaip privatus detektyvas tyrėte ten ar kaip?
niekada nesupratau laidos koncepcijos...

Dirbo kūrybinė grupė, kuri bendravo su policijos tyrėjais bei prokurorais . Aš šioje laidoje buvau ekspertas. Kūrybinė grupė atsiliepdavo į policijos bei prokuratūros pagalbos prašymus ir organizuodama savo tyrimą skatindavo atsiliepti įvykių liudytojus ar turinčius konkrečios informacijos asmenis. Manau, kad 65 proc. mums pavykdavo tai padaryti (jeigu ne daugiau).

#59 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 10:58

CITATA(Vytauttas @ 2009-09-15 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Sklido kalbos, kad busite pakviestas i Gribauskaites komanda.
Dar sklido kalbos, kad esate Arturo Paulausko zmogus.
ar galite paneigti sias kalbas?

ar nebus taip, kad kada nors grisite vadovauti policijai?

Paneigiu.

#60 Vytautas Grigaravičius

Vytautas Grigaravičius
  • Nariai
  • 30 Pranešimai:

15 rugsėjo 2009 - 11:00

CITATA(Niekis @ 2009-09-15 11:57) <{POST_SNAPBACK}>
ir paskutinis is manes - komentuojate policijos veiksmus taip, tarsi dar dabar jai vadovautumete - jus viska zinote apie ja.
ar tai reiskia, kad su jumis vis dar konsultuojamasi?

Aš stebiu įvykius, analizuoju kriminogeninę situaciją, stebiu policijos reformos eigą, nes man tai įdomu. Taip pat bendrauju ir su buvusiais kolegomis.

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0