Quantcast

Operos švyturys V.Juozapaitis: visada buvau pastebimas ir vertinamas


2010-01-06
Kamilė Šulcaitė
Operos švyturys V.Juozapaitis: visada buvau pastebimas ir vertinamas

"Operos švyturiais" Naujųjų metų išvakarėse Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) apdovanoti solistai tvirtina, kad šie apdovanojimai – įrodymas, kad pastangos nelieka nepastebėtos.

Trečiasis "Švyturys"

Metų operos solisto apdovanojimą gavęs gerai žinomas baritonas Vytautas Juozapaitis pripažino, kad toks įvertinimas skatina tik dar labiau stengtis ir tobulėti profesinėje veikloje. Jis tikino, kad tai dar vienas įrodymas, jog didelės pastangos nenueina perniek.

"Atrodo, metai prabėgo ne veltui. Be jokios abejonės, tokie apdovanojimai suteikia pasitenkinimą ir tam tikro įpareigojimą dirbti dar geriau", – teigė solistas.

Nors tai jau trečias toks apdovanojimas per visą darbo laikotarpį LNOBT, V.Juozapaitis tikino, kad kiekvienas jų savaip malonus ir, žinoma, teikiamas už skirtingus vaidmenis.

"Operos ir baleto teatre visada buvau pastebimas ir vertinamas. Manau, viena iš priežasčių yra ta, jog į kiekvieną savo vaidmenį žiūriu atsidavęs ir jį atlieku su didžiuliu užsidegimu, nes kiekvienas iš jų man yra ypatingas", – paaiškino solistas.

Metų viltis pasiteisino

Praėjusiais metais LNOBT baleto šokėjui Romui Ceizariui buvo įteiktas Metų baleto vilties apdovanojimas. O šiemet jis pripažintas Metų baleto solistu.

"Praėjusių metų apdovanojimas buvo savotiškas paskatinimas eiti pirmyn, kilti karjeros laiptais. Nors pripažinsiu, niekada nesiekiau vienokio ar kitokio titulo, tiesiog labai sunkiai dirbau, daug repetavau, labai greitai įėjau į daugelį solinių vaidmenų", – teigė baleto šokėjas.

Jis džiaugėsi tokiu įvertinimu ir tikino, kad tik begalinė meilė darbui gali leisti pasiekti tokių rezultatų.

"Smagu, jog ne tik kolegos nuoširdžiai pasveikino gavus apdovanojimą, bet ir pedagogai pamatė, kad daugelio metų darbas nenuėjo perniek, kad jų dėtos viltys išsipildė", – šypsojosi R.Ceizaris.

Solistas tikino, jog dabar repeticijų ir pasirodymų grafikas itin įtemptas ir sudėtingas, tačiau tai, anot jo, yra didžiulė laimė.

Debiutas gimtinėje įvertintas

Neseniai naujoje operoje "Karmen" debiutavusi Ieva Prudnikovaitė taip pat neliko nepastebėta. Šiemet jai įteiktas Metų operos solistės apdovanojimas.

"Man ypač malonu, kad Lietuvoje buvau pastebėta ir įvertinta. Karmen vaidmuo man iš tiesų buvo labai svarbus, džiugu, kad žmonėms patiko mano dainavimas ir vaidyba. Esu tikrai maloniai nustebusi", – džiaugėsi solistė.

Ji pripažino, kad dainuoti tėvynėje yra daug sunkiau nei užsienyje, nes kiekvienas vaidmuo čia reikalauja didesnio atsidavimo ir, žinoma, tai savotiškas įpareigojimas.

Tenka pripažinti, jog ne tik gabumai, bet ir apdovanojimai Prudnikovų šeimoje pereina iš kartos į kartą. Juk pernai Metų operos solisto titulą buvo gavęs pats Vladimiras Prudnikovas.