Quantcast

Nauja Kauno žudynių versija: D.Kedžiu kažkas pasinaudojo?


2009-10-14
Stasys Gudavičius
Nauja Kauno žudynių versija: D.Kedžiu kažkas pasinaudojo?

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras, kalbėdamas žurnalistams pripažino, kad bet kas kitas galėjo pasinaudoti susidariusia situacija su Drąsiaus Kedžio skundų dėl pedofilijos tyrimu ir taip suvesti sąskaitas su teisėju J.Furmanavičiumi.

„Generalinis prokuroras išsakė priekaištą, kad mes nužudymą susiejame su pedofilijos skandalu, lyg įsitikindami, kad nužudyta tik dėl pedofilijos. Atsakingai pareiškiu - tikrai nemanome, kad turi būti tiriama vienintelė versija. Visiškai gali būti, kad šita situacija dar kažkas pasinaudojo. Reikia tirti keletą versijų“, - teigė TTK vadovas.

Komiteto pirmininkas atkreipė dėmesį, kad D.Kedys iš pradžių kaltinimais svaidėsi tik A.Ūsui, o teisėją J.Furmanavičių, mergaitės mamą Laimą Stankūnaitę bei nužudytą jos seserį Violetą Naruševičienę pradėjo kaltinti vėliau.

„Čia labai įdomi situacija. Pačioje pradžioje D.Kedys išsakė kaltinimus tik A.Ūsui. Ir viskas tik iš to kilo. Ir mergaitės apklausa buvo tik santykyje su A.Ūsu. O paskui D.Kedys iš kažkur, nežinome iš kur, prikabino kitus“, - sakė S.Šedbaras.

„Ir generalinis prokuroras, ir mes neturime atsakymų, iš kur vis tik atsirado ta informacija. Iš kur atsiranda teisėjas? Kodėl būtent teisėjas? Kodėl šitas? Iš kur tas vardas atsiranda, kai mergaitė apklausta pirmą kartą apie tai nekalba. Ar ji užmiršo, ar jos neklausė? Ar D.Kedys užmiršo, ar D.Kedžiui atsirado kažkokių minčių ar fantazijų?“, - bėrė retorinius klausimus parlamentaras.

„Čia ir yra viena iš tyrimo kliūčių, iš kokių šaltinių D.Kedys galėjo būti „maitinamas“, skatinamas“, - teigė S.Šedbaras.