Quantcast

A.Baukutei rekomenduota susimokėti už sudaužyto visureigio remontą


2009-10-14
BNS, DMN inf.
A.Baukutei rekomenduota susimokėti už sudaužyto visureigio remontą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) rekomendavo parlamentarei „prisikėlėlei" Astai Baukutei už asmeninius pinigus sumokėti už nuomojamo visureigio remontą. Siūlymą pripažinti kolegę pažeidus Politikų etikos kodeksą etikos sargai balsuodami atmetė.

Įtarta melavimu pareigūnams

Trečiadienį per EPK posėdį buvo pateikti du alternatyvūs sprendimo projektai - kad A.Baukutė pažeidė Politikų etikos kodeksą ir kad nepažeidė.

Siūlymas pripažinti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos narę pažeidus kodeksą rėmėsi tuo, kad ji, duodama parodymus prokuratūroje, pareiškė, kad už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nuomojamas visureigis yra Klaipėdoje, nors netrukus jis rastas automobilių dirbtuvėse Vilniuje. Tokiu būdu esą A.Baukutė galėjo meluoti pareigūnams.

„Pasakiau tą, ką žinojau, aš nemelavau", - trečiadienį per posėdį teigė A.Baukutė.

A.Baukutės vyras įtartas šviesoforo nuvertimu

EPK narys Egidijus Klumbys siūlė, kad gal vertėtų A.Baukutei rekomenduoti geriau prižiūrėti sutuoktinį.

„Ar visuomet vyrai pasako, kur jie patys yra?" - klausė kita EPK narė Rūta Rutkelytė.

E.Klumbys atsakė, kad geri vyrai visada sako tiesą, o EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, kad „prokuratūroje reikia susikaupti ir pasakyti tiesą".

Įtariama, kad A.Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius galėjo vairuoti automobilį „Toyota", kuris rugsėjo viduryje Vilniuje dienos metu sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino.

 K.Rupulevičiui turbūt bus patrauktas administracinėn atsakomybėn

Vilniaus apygardos prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už kelių eismo taisyklių pažeidimą apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Tačiau vėliau pareigūnai pareiškė, kad baudžiamoji byla gali būti nutraukta, o K.Rupulevičius greičiausiai bus patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Visureigis, kuriuo K.Rupulevičius galėjo nugriauti šviesoforą, yra nuomojamas už A.Baukutei parlamentinei veiklai skiriamas lėšas.