Quantcast

Premjeras: bazinis atlyginimas švietimo darbuotojams nebus mažinamas


2009-10-14
BNS, DMN inf.
Premjeras: bazinis atlyginimas švietimo darbuotojams nebus mažinamas

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius, antradienį susitikęs su švietimo darbuotojų profsąjungų atstovais, patikino, kad švietimo darbuotojams bazinis atlyginimas ir darbo užmokesčio koeficientai nebus mažinami.

Pokalbis vyko ramiai

Tai BNS patvirtino tiek premjero atstovas spaudai Ridas Jasiulionis, tiek vienos iš suskilusių Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) dalių atstovas Eugenijus Jesinas.

Anot E.Jesino ir R.Jasiulionio, profsąjungų atstovų pokalbis su ministru pirmininku vyko ramiai. Rugpjūtį per vizitą pas švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių E.Jesino atstovaujama LŠDPS paliko derybų stalą, kadangi esą buvo nepatenkinta kitos LŠDPS, atstovaujamos Rūtos Osipavičiūtės, dalyvavimu jose.

„Pokalbis buvo konsultacinio pobūdžio (...) Džiugina, kad pedagogams nebus mažinamas bazinis atlyginimas ir darbo užmokesčio koeficientas", - teigė E.Jesinas.

A.Kubilius: kaip taupyti, turi spręsti įstaigų vadovai

Anot LŠDPS atstovo, taip pat premjeras teigė, kad švietimo sistemos darbuotojams finansavimo užmokesčio fondas nuo 2010-ųjų bus sumažintas 5 proc.

"Todėl mažės ne darbuotojų atlyginimai, o kitos lėšos", - sakė E.Jesinas.

Pasak R.Jasiulionio, A.Kubilius pritarė idėjai, kad pačių švietimo įstaigų vadovai turėtų spręsti, kokiu būdu taupyti, tačiau tam dar turėtų pritarti Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Anot premjero atstovo spaudai, problemų kyla sprendžiant ikimokyklinių įstaigų finansavimo mažinimo klausimą.

"Ten jau yra mažinami fondai, nes jas valdo savivaldybės, ir dar mažinti fondus jau neįmanoma. Premjeras ketina susitikti ir šį klausimą aptarti su Savivaldybių asociacija", - teigė R.Jasiulionis.

Protesto akcijų neatsisako

Pasak E.Jesino, švietimo darbuotojų profsąjungų atstovai neatsisako savo planų rengti protesto akcijas.

Pedagogų profesinės sąjungos pastarąjį kartą protestavo spalio pirmąją prie ŠMM. Tuomet jos išsakė nepasitenkinimą ne tik dėl algų mažinimo, bet ir mokyklų uždarymo, "pašlijusio" dialogo su ministerija, švietimo reforma, kuri, anot Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkės Jūratės Voloskevičienės, yra "švietimo sistemos genocidas".